www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İFAM´dan Büyük Başarı

İFAM´dan Büyük Başarı

İnegöl´de 29 yıldır faaliyet gösteren İFAM Gençlik Spor Kulübü, 30. yılına rekorlara imza atarak giriyor. Türkiye´nin 7 bölgesinde sınavlara katılan ve halen sınav turuna devam eden İFAM, şuana kadar yüzde 89´luk başarı oranı tutturdu.

Türkiye´nin birçok noktasından yoğun talep alan İFAM Besyo, besyocity uygulamasıyla Türkiye´nin 7 bölgesinden gelen öğrencileri Bursa da ağırladı. Çeşitli kültürleri bir araya getiren bu uygulama sayesinde öğrenciler beden eğitimi ve spor öğretmenliğine (BESYO) ve polisliğe hazırlık yaparken Türkiye´nin 7 bölgesindeki üniversitelerin sınavlarına hazırlandı.

HER GİDİLEN BÖLGEDE KAMP KURULUYOR

İFAM Gençlik Spor Kulübü Başkanı Yunus Emre Ay, öğrencileri ile birlikte gidilen her şehirde kamp alanları kurup çadır kentler inşa ederek Türkiye´deki tüm üniversiteleri dolaşıp sınavlarına öğrencileriyle birlikte katılıyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Yunus Emre Ay,?Türkiye´de hemen hemen tüm üniversiteleri dolaşmaktayız. Bu hususta bizlere müracaat eden öğrencilerin geleceği bizlerin teminatı altındadır. Bu işi gerek ben gerek antrenörlerim sırtımızda yumurta küfesi taşırcasına hassasiyetle meydana getiriyoruz. Şuana kadar toplam 27 adet farklı üniversite sınavına girildi. Bunlar kolay şeyler değil, öğrencilerimizin vekâletlerini 4 kişi üzerine alıp Türkiye´deki tüm üniversitelerin ön kayıtlarını yaptırıyoruz. Sonrasında öğrencilerimizi kendi araçlarımızla Türkiye´deki tüm üniversiteleri konvoy halinde dolaştırıyoruz. Şuana kadar kesin olmamakla birlikte ekibimizin yüzde 89´u kazandı. Rekorlarımız arasında 159 TYT puanı ile öğretmenlik bölümü kazanan öğrencilerimiz var.Bizler insan yönetiyoruz ve bu insanlar hayallerine ulaşmak için bu kulübü tercih ediyor.Yaradılış gereği Allah her insana farklı kabiliyetler ve yetenekler vermiştir.Bizim görevimiz bu yetenekleri keşfedip bu yeteneklere özel üniversite tercihini yaptırmaktır.Bu noktada üniversitelere gidileceği zaman önce masada hesaplama yapılması gerekiyor.Bir üniversiteye gidileceği zaman kaç başvuru olmuş, kontenjanı kaç, bulunduğu ilin rakımı ne, kaç başlangıç puanı ile tercih edilebilir gibi analizler yapıldıktan sonra kararlaştırılıyor. Özetçe ?Benim adım Hıdır, elimden gelen budur´ mantığıyla hareket edilmemesi gerekir. Hiçbir şekilde resmi bir dayanağı olmayan, merdiven altı kurslar konusunda dikkatli olmak gerekiyor.Bu konu istismara çok açıktır.Çok fazla şikâyet telefonu almaktayız.Umut simsarlığı yapmak ve aynı zamanda öğrencinin kazanamayacağı belli olduğu halde üniversiteye gönderip sonrasında bu senin kaderinde yoktu demek halen vicdanlarımızı sızlatmaktadır.Biz gelen her öğrencimiz için fatura kesip vergi ödemekteyiz.Gelecek sezon için kulübümüzün sınırlarını Türkiye´nin 7 bölgesinde şubeler açarak genişleteceğimizin müjdesini vermekle birlikte yeni sezon için yeni öğrenci? kayıtlarımızın yoğun bir şekilde devam ediyor? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01