İFSAD YOL HARİTASINI BELİRLİYOR

İFSAD YOL HARİTASINI BELİRLİYOR

İFSAD Yönetim Kurulu Üyeleri, dernek üyeleri ve İNESMEK fotoğrafçılık kursu kursiyerleri ile önceki akşam bir araya gelerek fotoğrafçılık sanatı üzerine fikir alışverişinde bulundular

2008 yılında kurularak İnegöl’de fotoğraf sanatı üzerine başarılı çalışmalara imza atan İnegöl Fotoğraf Sanatı Derneği (İFSAD) mensupları, önceki akşam Olimpik Yüzme Havuzu Spor tesislerinde bir araya gelerek derneğin ileriye yönelik çalışmalarını masaya yatırdı.

Gerçekleştirilen toplantıya Dernek Başkanı Resul Gümüş, Onursal Başkan İbrahim Peynirci, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyelerinin yanı sıra İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (İNESMEK) Fotoğrafçılık Kursu kursiyerleri de katıldı.

YENİ VE ESKİ FOTOĞRAF SANATÇILARI BİR ARAYA GELECEK

Toplantıda ilk olarak 2012-2013 eğitim öğretim yılında İNESMEK bünyesinde açılan 5 fotoğraf sınıfından sertifika alan toplamda 66 yeni fotoğrafçının, İFSAD faaliyetlerine nasıl dahil olabilecekleri tartışıldı. İNESMEK fotoğrafçılık kursların bitimiyle sertifika alan fotoğrafçıların başta fotoğraf gezileri ve eğitimleri olmak üzere, fotoğrafçılık faaliyetlerini devam ettirmek istedikleri dile getirilirken, İFSAD Başkanı Resul Gümüş derneklerinin fotoğrafa ilgi duyan herkese açık olduğunun altını çizerek kendilerinin de fotoğrafçılığa yeni başlayanları derneklerine kazandırmak istediklerini belirtti. Fikir alışverişinin etkili bir şekilde gerçekleştirildiği gecede, ilk etapta eski ve yeni fotoğrafçıların bir arada gerçekleştireceği başta gezi, eğitim ve fotoğraf okumaları şeklindeki organizasyonlarla İnegöllü fotoğrafçılar arası kaynaşmanın sağlanması kararı alındı.

DERNEK TAKVİMİ OLUŞTURULACAK

Derneğin bünyesinde yapılması gerekenlerin de ele alındığı toplantıda dernek faaliyetlerinin yer aldığı bir takvim oluşturulmasında karar kılındı. İFSAD yönetimi dernek takvimin oluşturulmasında her türlü görüş ve öneriye açık olduklarını kaydetti. Takvim çalışmalarının tamamlanması ile dernek üyelerinin fotoğrafçılık faaliyetlerinden daha önceden haberdar olmaları ve sorunsuz organizasyonların gerçekleştirilebilmesi amaçlanıyor.

DERNEK BİNASI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANACAK

İnegöl’de son yıllarda fotoğrafçılığın artması, özelikle İnegöl Belediyesi öncülüğünde açılan İNESMEK fotoğrafçılık kursları sonrası yeni yeni fotoğraf sanatçılarının kazandırılmış olması ile İnegöl’de fotoğrafçılık üzerine çalışmaların artacağına kesin gözle bakılıyor. Toplantıda dernek faaliyetlerinin daha etkili yürütülebilmesi ve de fotoğraf severlerin bir araya gelebileceği bir dernek binasının oluşturulmasının artık bir ihtiyaç olduğu kanaatine varıldı. İFSAD yönetimi, derneğe bir bina kazandırılması noktasında çalışmaların arttırılacağı sözünü verdi.

Fotoğrafçılığa olan ilgilinin gözle görülür seviyede artması sebebiyle İFSAD bünyesinde fikir alışverişlerinin ve beyin fırtınasının yapılacağı toplantıların rutinleşerek periyodik bir şekilde tarihlendirilmesi ile devam edileceği bildirildi. Toplantılara dernek üyesi olan veya olmayan tüm fotoğraf severler de katılabilecek. Ayrıca toplantılara katılmak isteyenlerin sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden İFSAD sayfasından yapılacak duyuruları takip ederek katılımda bulunabilecekleri ifade edildi.



  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00