www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İGİAD GELİŞİRSE İNEGÖL GELİŞİR

İGİAD GELİŞİRSE İNEGÖL GELİŞİR

İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD) tarafından gerçekleştirilen geleneksel iftar programına çok sayıda işadamı katıldı. Programda Bursa´nın en büyük 250 firması içinde yer alan firma sahiplerine plaket takdim edildi.

 

Geçtiğimiz Cuma akşamı Orhan İnegöl Köftecisi´nde düzenlenen iftara AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, İTSO Meclis Başkanı Sadık Gülerer, bazı oda ve dernek başkanları ile İGİAD üyeleri katılım gösterdiler.

SES GETİREN BİR OLUŞUMUZ

İftar yemeğinin ardından konuşma yapan İGİAD Başkanı Bahadır Bayraktar, ?İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin, hayır ve hasenatların kabul olmasını temenni ediyor, şehrimize, ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyoruz.1991 yılında Türkiye´nin ilk iki Genç işadamı oluşumundan biri olarak kurulan derneğimiz, bugün yaptığı faaliyetlerle ve birlikte olduğu federasyon, konfederasyon oluşumuyla tüm Türkiye´de yaygın ve ses getiren bir oluşum haline gelmiştir. Bugüne gelene kadar derneğimize katkı koyan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yapılan işler hem yerel hem ulusal basında değerli basın mensuplarımız sayesinde zaman içinde çok güzel yer buldu. Sizler de takip etme fırsatı buldunuz? dedi.

1 YILDA NELER YAPILDI?

Son 1 yıllık dernek faaliyetlerini aktaran Başkan Bayraktar, ?Derneğimizin içerisinde eğitim ve bilgilendirme için İGİAD Akademiyi kurduk. 3 adet profesyonel eğitim semineri düzenledik. İş dünyasında fark oluşturmak, değer katmak. Sürdürülebilir, yönetilebilir kârlı büyüme ve etkili satış teknikleri. 2 adet büyük tecrübe alıyoruz programı gerçekleştirdik. Bunlardan birincisi İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ersin Özince´yi İnegöl´de tam gün misafir ettik. Kendisiyle 2 adet organize sanayi bölgemizi ziyaret ettik. Yönetim kurullarından bilgi aldık. Kent Müzesini ziyaret ederek şehrimizin tarihi hakkında bilgi verdik. Kendisi ile yaptığımız tecrübe alıyoruz programına tüm şehri davet ederek herkesin faydalanmasını sağladık. İkinci olarak Doğtaş ve Kelebek Mobilya sahiplerinden Sayın Davut Doğan´ı İnegöl´de misafir ederek tecrübelerinden tüm şehrimizin faydalanmasını sağladık. Endonezya Cumhuriyeti Başkonsolosunu İnegöl´e davet ettik. Kendilerini ve ticari heyetlerini tam gün şehrimizde ağırlayarak İnegöl ve Endonezyalı yatırımcılar arasında fikir alışverişinde bulunduk. Bosna Hersek´e iş gezisi düzenledik. Türkiye´nin en büyük mobilya fuarı olan İstanbul Mobilya Fuarı´nda 22 adet üyemizi plaket yaptırarak ayrı ayrı stantlarında ziyaret ettik. Üyelerimizle daha fazla paylaşım yapabilmek için Salı sohbetleri organize ettik. Her Salı, Angelacoma Otel´de üyelerimizle istişarelerde bulunduk. Üyelerimizin yaklaşık yarısını bizzat işyerlerinde ziyaret ettik. İşletme fakültemize ?İGİAD Kütüphanesi´yaptırdık. Sayın Dekanımız İbrahim Canbolat´a İGİAD´ın ismini üniversitemizde ölümsüzleştirme fırsatı verdiği için bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnegölspor´da yöneticilik yapan üyelerimize destek olmak adına forma kampanyasına yüksek miktarda bağış yaptık. Belediye seçimleri öncesinde tüm siyasi parti adaylarını ağırladık. Kendilerine İnegöl ile ilgili alternatif projeler sunduk. Genel seçimler öncesinde milletvekili adaylarını derneğimizde ağırlayarak kendilerinin siyasi vizyonlarını ve programlarını dinledik. Şehrimizdeki birçok derneği misafir ettik ve iade-i ziyaretlerde bulunduk. 49 yaşını aşan 8 üyemize plaketlerini takdim ederek onursal üye yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine diğer genç işadamları dernekleriyle birlikte kendilerini makamında ziyaret ederek güncel ekonomik değerlendirmelerde bulunduk. 35 çocuğa ücretsiz satranç kursu verildi? şeklinde konuştu.

 

İGİAD GELİŞİRSE İNEGÖL GELİŞİR

Tüm faaliyetleri gelişim ekseninde organize etmeye çalıştıklarını aktaran Bayraktar, ?Kişisel gelişim, mesleki gelişim, sosyal gelişim ve şehrin gelişimi? Şehrimiz, tüm bu çalışmalarımız ile daha donanımlı hale gelen İGİAD üyelerinin yönetim kadrolarında yer almasıyla birlikte yepyeni bir dinamizm kazandı. Bugün 6. dönem başkanımız ve aynı zamanda 25 ve 26. dönem Milletvekilimiz sayesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi, yerelde yöneticilik yapan üyelerimiz sayesinde de Belediye meclisleri, oda, siyasi parti, dernekler ve spor kulüpleri daha genç, daha dinamik ve daha değerli. Bizlere bugüne kadar destek olan tüm şehir değerlerimize teşekkür ediyor ve diyoruz ki, İGİAD gelişirse İnegöl gelişir. Hepinizi tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına selamlıyor, işlerinizin bereketli, sofralarınızın huzurlu ve Ramazan ayınızın mübarek olmasını diliyor, şimdiden yaklaşan kadir gecenizi ve bayramınızı kutluyorum? diye konuştu.

 

EN SEVEREK YAPTIĞIM İŞ

Son olarak konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, ?Bu iftarda bulunmak benim için ayrı mutluluk. Derneğin kuruluşunda, yönetiminde bulundum. Bu derneğin başkanlığını yapmak bana da nasip oldu. Derneklerde çalışmanın avantajı birçok insan tanıyorsunuz. Tanıştıklarınızın bazılarıyla beraber milletvekilliği yapmakta nasip oldu. İGİAD başkanlığını en severek yaptığım iş olarak görüyorum. Şu anki yönetimde derneğimizi önemli noktaya getirdi. 1,5 sene sonra bizde derneğinonur üyesi olacağız inşallah. Dernek kurulduğunda 23 yaşındaydım. İnşallah ülke olarak dünyanın 10 büyük ekonomisi içerisinde yer alacağız? ifadelerini kullandı.

 

ÜYELER PLAKETLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından BTSO´ya göre Bursa´nın en büyük 250 firması içinde yer alan Enderer Gıda Ltd. ŞTİ. sahibi Halil Enderer, Serra Sünger A.Ş. sahibi Ali Özdemir ve Fine Food A.Ş. sahibi Burak Göztepe´ye, Tüketici Kalite ödülüne layık görülen Orhan Köfte sahibi Orhan Çelik´e, 2014-2015 yılı futbol liginde İnegölspor yöneticiliği yapan İGİAD üyeleri Celal Ter, Seçkin Kurşun, Ahmet Ortakçı, Serhat Kılınç, Olgun Yıldız, Ali Demirhan ve Ahmet Sütçü´ye teşekkür plaketleri takdim edildi.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71