İğne Deliğine Eski İstanbul’u Resmetti

İğne Deliğine Eski İstanbul’u Resmetti

İnegöllü minyatür sanatçısı Hasan Kale’nin ‘Mühr-ü İstanbul 2’ resim ve mikro eserler sergisi, düzenlenen tören ile izlenime açıldı. 70’e yakın eserin yer aldığı sergide bir birinden değişik çalışmalar yer alırken, sanatçının dikiş

İnegöllü minyatür sanatçısı Hasan Kale’nin hazırlamış olduğu ‘Mühr-ü İstanbul 2’ resim ve mikro eserler sergisi dün düzenlenen tören ile Gençlik ve Kültür Merkezinde açıldı. 10 gün izlenime açık kalacak sergide 40 minyatür eser ile 30 büyük resim bulunuyor. Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan sergide bir birinden değişik eser sergilenirken, sanatçının dikiş iğnesinin içerisine yapmış olduğu eski İstanbul figürü ilgi odağı oldu.

 

Sergi açılışı öncesi konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöllü sanatsever Hasan Kale`yi İnegöl`de ağırlamanın gururunu ve onurunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Aktaş, “İnegöl`den yakın gelecekte Hasan Kale`ler, bunun gibi değerli arkadaşlarımızın yetişeceğine yürekten inanıyorum. Hasan Kale aynı zamanda çok ciddi bir mücevher tasarımcısıdır. Dünyaca ünlü bir sanatçıdır. Türk insanının böyle bir şey yapması bizim için sevindirici ama bunu birde İnegöllü yaparsa daha bir keyiflidir. Bu organizasyon İnegöl`ün kültür sanat hayatına bir nebze olsun bir canlılık katar.” dedi. Serginin 10 gün boyunca açık kalacağını ifade eden Aktaş, tüm İnegöllüleri sergiye davet etti.

 

Hasan Kale’nin yaptığı eserlerin İnegöl’de sergilenmesinin önemli olduğuna dikkat çeken İlçe Kaymakamı Aziz İnci, “Hasan Kale’nin yaptığı önemli sanat dalı. Bu sanat dalının bildiğim kadarıyla Türkiye`de pek örneği yok. Dolayısıyla bu sergiyi görmek hepimiz için çok önemli bir şans. Bu sergiyi hazırlayan sanatçımıza teşekkür ediyorum. Mesleğimiz ne olursa olsun, aslında güzel sanatların bir dalıyla meşgul olmak her insana değer katıyor.” diye konuştu.

 

Son olarak Ressam Hasan Kale’nin yapmış olduğu selamlama konuşmasının ardından serginin açılışı yapıldı. Açılışın ardından sergi gezildi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07