İHALE İPTAL Mİ EDİLDİ

İHALE İPTAL Mİ EDİLDİ

İhalesi yapılan belediye sarayı projesinin inşaa edileceği sahada sondaj çalışmalarına başlanması kafaları karıştırdı. Zira kamu ihale kanununda ?ihalesi yapılan işlerin uygulama projelerinde değişiklik yapılamaz?hükmü bulunuyor. Bu hüküm, ihale kanununda

İnegöl Belediyesi´nin eski hastane alanına inşaa edeceği belediye sarayı ve meydan projesi geçtiğimiz günlerde fahiş fiyatla ihale edilmişti.

 İnşaat yapım çalışmalarının başlaması gereken sahada önceki gün sondaj makinelerinin çalışma yapması ihale iptal mi edildi sorusunu akıllara getirdi. Zira kamu ihale kanununun; ?ihalesi yapılan yapım işlerinin uygulama projelerinde değişiklik yapılamaz´ hükmü gereğince, ihaleden sonra hiçbir şekilde uygulama projelerinde değişikliğe gidilmemesi gerekirken, uygulama projelerinin temel dayanağı olan zemin sondajlarının yenden yapılmaya başlanması, akıllarda ?acaba ihale iptal edildi de uygulama projesi yeniden mi yapılıyor´ sorularını akıllara getirdi.

Başkan Aktaş´ın ihaleden hemen sonra açıkladığı gibi; zemin iyileştirme uygulamalarına başlaması beklenirken, yeniden tekrar sondaj çalışmalarına başlanması ihalede  şaibe kuşkusu uyandırdı.

Sondaj çalışmalarına ilişkin sorumuzu yanıtlayan Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, projenin yapılacağı arazide devam eden çalışmanın zemin güçlendirme çalışması olduğunu söylerken, Başkan Aktaş daha önce yaptığı açıklamada, belediye sarayı projesinin ihale aşamasında zemin iyileştirme projelerinin olduğunu ifade etmişti. Aynı şekilde ihale edilen zemin iyileştirme projeside, uygulama projesidir. Ve kamu ihale kanuna göre zemin iyileştirme projeleri uygulama projesinin temel dayanağı olduğu için aynı şekilde herhangi bir değişikliğe gidilemez. Kafalarda şaibe uyandıran bu gelişme ile ilgili şimdi Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın İnegöl Kamuoyunu aydınlatacak açıklama yapması bekleniyor.



  • BIST 100

    10082,8%1,69
  • DOLAR

    32,43% 0,05
  • EURO

    34,72% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2422,91% -0,48
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00