www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İHH SURİYE YOLCUSU

İHH SURİYE YOLCUSU

İnegöl İHH Başkanı Fikret Bayram, Azez´deki Sivil Savunma Ekiplerine eğitim ve lojistik destek vermek amacıyla, ileriki zamanlarda yeniden Suriye ziyareti gerçekleştireceklerini ifade etti.

 

İnegöl İHH Başkanı Fikret Bayram, geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Suriye ziyareti ve Azez Şehrinde bulunan Sivil Savunma Ekipleri ile ilgili bildiler verdi.

 

KİMYASAL SİLAHLARDAN KORUNMA EĞİTİMİ VERİLDİ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl İHH Başkanı Fikret Bayram, ?İnegöl İHH olarak gecen ay gerçekleştirdiğimiz Suriye ziyaretinde Azezbölgesinde bulunan Sivil Savunma Ekibimizle çeşitli faaliyetlerde bulunduk. Azez´deİHH´nın Sivil Savunma Ekibi bulunmaktadır. Ekibimiz nöbetleşe olarak 24 saat uygulamasına göre görev yapmaktadır. Ekimizin ekipmanları; 2 itfaiye aracı, 1 ambulans, 1 de araziye uygun halde kullanılmak üzere arazi aracı bulunmaktadır. Suriye savaşının en tehlikeli savaş silahı ise şüphesiz kimyasal silahlardır. Basında çıkan haberlerde de yer aldığı üzere rejim bu silahları kullanarak binlerce çocuk ve sivil insani katletmiştir. Kimyasal silahlara ve saldırılara karsı korunmanın önemini bildiğimiz için İHH İNİYAK olarak Azez deki Sivil Savunma Ekibimize kimyasal silahlardan korunma eğitimi verilmiştir. Eğitimini verdiğimiz gaz çeşitleri; sarin gazı, soman gazı, klorin, hidrojen ve siyanür gazlarıdır. Eğitime katılan ekibimiz Suriye´de bulunan kamplarda eğitim verecek hale getirilmiştir. Ekibimize aynı zamanda yangında yaralıya uygulanması gereken tedavi yöntemleri eğitimi de verilmiştir. Yerel ve ulusal basında bu akşam çıkan haberlerde 6 TIR Suriye´nin Azez şehrinde Rus uçakları tarafından vurulmuştur. Bu TIR´lara ve yaralılara ilk müdahale eden ekip Azez şehrinde bulunan Sivil Savunma Ekibimizdir. İHH İNİYAK olarak Azez´deki Sivil Savunma Ekibimize tekrar eğitim ve lojistik destek vermek için ileriki zamanlarda tekrar Suriye ziyareti gerçekleştireceğiz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01