İHH GÖNÜLLÜLERİ RUANDA VE GANA’YA GİTTİ

İHH GÖNÜLLÜLERİ RUANDA VE GANA’YA GİTTİ

İHH İNİYAD gönüllüleri, yapılan kurban bağışlarını yerinde kesip dağıtmak üzere Gana ve Ruanda’ya gitti. İHH gönüllüleri, İNİYAD derneği önünden dernek yönetimi tarafından uğurlandı.

İnegöllü hayırseverlerin bağışlamış oldukları kurban vekaletlerini yerinde kesip dağıtmak üzere İHH İNİYAD gönüllüsü Haydar Cerrah Ruanda’ya, Mustafa Cevahir ise Gana’ya gitti. Cerrah ve Cevahir’i İNİYAD yönetimi dernek önünden uğurladı.

Burada bir açıklama yapan İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) Başkanı Halil İbrahim Zengin, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bu yıl da hayırseverlerin bağışladığı kurban paylarını dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya hazırlandığını söyledi.

101 ÜLKEDE 40 BİN KURBAN KESİLECEK

1993 yılında bir grup hayırseverin el ele vermesiyle ilk kurban projesini gerçekleştiren İHH’nın 20 yıldır gerçekleştirdiği kurban çalışmalarında her yıl daha fazla bölgeyi ziyaret ederek daha fazla insana yardım ulaştırdığını belirten Başkan Zengin; “Bu yıl Türkiye dahil 101 ülkede 40 bin Kurban hissesi dağıtılması hedeflenmektedir. 5 kıtada 135 ülke ve bölgede faaliyet gösteren İHH, bu yıl da Kurban bayramında ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayacak. İnegöllü ve Türkiyeli hayırseverlerin bağışladığı kurban payları Kurban bayramında gerçekleştirilecek ziyaretlerle İHH ekipleri tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak” dedi.

“UZAKDOĞU’DAN LATİN AMERİKA’YA KADAR KURBAN BEREKETİ TAŞINACAK”

Kurban projesinin yanı sıra yetim çocuklar ve ailelerinin ziyaret edilerek bayramlık elbise ve kırtasiye dağıtımında bulunulacağını da kaydeden Halil İbrahim Zengin, “İHH ekipleri Uzakdoğu’dan Latin Amerika’ya kurban bereketini taşıyacak. Bu yıl İnegöl’ü ve İHH İNİYAD’ı temsilen iki arkadaşımızı yurt dışına gönderiyoruz. İHMED başkanı Haydar Cerrah’ı Ruanda’ya, Mustafa Cevahir’i Gana’ya gönderdik. Bayramda kendileri orada olacak. Gittikleri yerlerde kurbanlarımızı kesip kendi elleri ile dağıtacaklar ve İHH’nın yurt dışı çalışmalarını yerinde gözlemleyecekler. Bu kardeşlerimize hayırlı yolculuklar diliyoruz. Kurban bağışçılarımızın bağışlarını Allah kabul etsin. İnegöllü hemşerilerimizin bayramını şimdiden kutluyorum” diye konuştu.

Kurban yardımlarını dağıtmak üzere Ruanda’ya giden Haydar Cerrah ise, duygularını şöyle ifade etti: “Öncelikle İHH İNİYAD yönetim kuruluna bize bu kutsal yolculukta görev verdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Kurban bağışında bulunan İnegöllü hayırsever kardeşlerime teşekkür ediyorum. Allah kurbanlarını şimdiden kabul etsin. Bizler bu bayramda Ruanda’da olacağız. Orada ihtiyaç sahibi insanlara kurbanları götürerek gönül köprülerini kuracağız. İHH’nın yapmış olduğu çalışmaları yerinde göreceğiz. Allah nasip ederse döndüğümüzde oradaki izlenimlerimizi sizlerle paylaşmaya çalışacağız. Tüm İnegöl Halkından helallık istiyorum. Haklarını helal etsinler.”

Görevli olarak Gana’ya giden Mustafa Cevahir de, “İNİYAD yönetim kuruluna bize bu görevi verdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Kurban bağışında bulunan İnegöllü hayırsever kardeşlerime teşekkür ediyorum. İHH’nı yurt dışı çalışmalarına katılacağım için çok heyecanlıyım. İnşallah bu görevimi layıkıyla yerine getiririm. Ben bu bayramda GANA da olacağım. Orada ihtiyaç sahibi insanlara kurbanları götürerek gönül köprülerini kuracağız. Allah nasip ederse döndüğümüzde oradaki izlenimlerimizi sizlerle paylaşmaya çalışacağız. Tüm İnegöl Halkından helallik istiyorum. Haklarını helal etsinler” ifadelerinde bulundu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07