İHH YETİMLERİN KURUMUDUR

İHH YETİMLERİN KURUMUDUR

Kilis’te İHH ofisine polis tarafından yapılan baskının ardından İHH-İNİYAD Başkanvekili Burak Kılınç, 8 STK temsilcisi ile birlikte bir açıklama yaptı. Kılınç, İHH’nın yetimlerin kurumu olduğunu vurgulayarak “İHH Suriye halkına yardım et

 

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) vakfı dün bir baskınla sarsıldı. Daha önce yardım TIR’ında silah taşıdıkları iddia edilen İHH’nın ofisine yapılan bu baskın, büyük tepkiye yol açtı.

HUKUKSUZ OPERASYON

İHH’nın İnegöl şubesi İNİYAD derneği de baskına sessiz kalmadı. Dün İHH-İNİYAD Başkanvekili Burak Kılınç, 8 STK temsilcisi ile birlikte baskına ilişkin bir açıklama yaptı. 14.01.2014 günü sabaha karşı 06.20 sularında Kilis emniyetinden olmayan, nereden olduğu belli olmayan ve Terörle Mücadele Ekibi olduğu söyleyen emniyet mensupları tarafından arama kararı göstermeksizin Vakıflarının Suriye halkına yardımlarının koordine edildiği Kilis ofisine hukuksuz bir operasyon düzenlendiğini belirten Burak Kılınç, “İHH personeli olup Kilis ofisimizde çalışan bir kişi ile ilgili olarak yapıldığı söylenen operasyon her ne hikmetse kişinin evine değil de İHH ofisine gelinmiş ve İHH’nın bilgisayarlarına el konulmuştur. İHH ofisinde ve aynı yerde bulunan Katar Kızılay’ına ait olan mekanlarda yapılan usulsüz aramalarda personel dışarı çıkartılarak hiçbir personelin üçüncü bir gözün görmediği şekilde şahit olmadığı şekilde aramalar yapılmıştır. İHH’ya ve Katar Kızılay’ına ait olan bilgisayarlara hukuksuzca el konulmuştur. Avukatlarımız tarafından yapılan itirazlara rağmen usuli işlemler gerçekleşmemiştir. Kurumumuz bu saatten itibaren bu usulsüzlükle oluşan eklenebilecek aleyhe hususların da kaybolacak lehe hususların da sorumluluğunu işbu emniyet amirlerine ve savcıya yüklemiştir. Bu operasyonun uygulanma şekli çok net bir şekilde göstermektedir ki uzun süredir İHH’yı El Kaide ile irtibatlandırma çabası bu aşamaya kadar ulaşmıştır. Direkt İHH’ya tüm planlamalara rağmen suç atamayanlar bir İHH personelini hedef alarak ve bu personelin üzerinden İHH’yı bağlantılandırmaya çalışmaktadır” dedi.

YARDIMDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Suriye’ye yardım etmekten vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Kılınç, ““Buradan ilan ederiz ki; İHH Suriye halkına yardım etmekten, mazlumların yanında olmaktan asla vazgeçmeyecektir. Daha bugün Kuveyt’te Suriye halkına yapılacak yardımların görüşüldüğü uluslar arası koordinasyon toplantısında orada bulunan Başkanımız Bülent Yıldırım Suriye için bu yıl ki yardım hedefini 50 milyon dolar olarak açıklamıştır. İHH 20 yıllık ve Türkiye halkı ile beraber dünyanın dört bir yanındaki vicdanların yetimlerin kurumudur. Hiçbir örgüte, hiçbir devlete, hiçbir hükümete bağlı değildir. İradesi de idaresi de kendi yönetim kuruluna aittir.  Mavi Marmara’dan sonra İHH İsrail, Neoconlar, Suriye’ye yardımın kesilmesini isteyenler ve bunların yerel işbirlikçileri tarafından hedef alınmıştı. İHH hakkında bu operasyonla ve bu hukuksuzluklara imza atanlar da bu amaca hizmet etmektedirler. İsrail dışişleri bakanı Liberman’ın ‘İHH İsrail için büyük bir tehlikedir’ derken, esasen bunu net bir şekilde açıklamıştır. Neye kime nereye hizmet ettiği açık olan bu ahlaksız operasyona karşı her tür hukuk yoluna başvuracağımız gibi yardımlardan hiçbir şekilde geri durmayacağımız da buradan ilan ediyoruz. Hangi emniyete mensup olduğu bilinmeyen, bu baskın bir iftira ve itibarsızlaştırma projesinin devamıdır. Bunu bütün üyelerimiz, gönüllülerimiz ve halkımız görmektedir. Ülkeyi son haftalarda meşgul eden Parelel Devlet yapısı mutlaka ortaya çıkarılmalıdır. Özellikle gönüllülerimizin bu olaylara itibar etmemeleri bizim açıklayacağımız bilgileri takip etmelerini tüm İnegöl halkımızdan rica ediyoruz. Tabi bu olaylar üzerine Yardımlarımız çok şükür bereketleniyor. Geçen hafta TIR yalanından sonra şimdide bu itibarsızlaştırma operasyonuna tepki gösteren bağışçılarımız özellikle bayan gönüllüleri 100 bin TL bağış sözü vererek Suriye’ye TIR değil TIR’lar göndermek üzere harekete geçmişlerdir. Rabbim bizleri yolunda sabit kılsın ve O’nların oyunlarını boşa çıkarsın” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32