İHMAL ÖTESİ BİR OLAY

İHMAL ÖTESİ BİR OLAY

MHP İlçe Başkanı Müfit Besler, 84 köpeğin ölümüne sebep olan konunun bir ihmalin ötesinde olduğunu belirterek, Yasalara göre okuduğum kadarıyla yaptırım çok fazla. Cezai müeyyideleri fazla. İnegöl Belediyesi ciddi bir yara alır” dedi.

 

İnegöl İHH Başkanı Fikret Bayram ve yönetim kurulu üyeleri, önceki akşam MHP İlçe teşkilatını ziyaret ederek istişarelerde bulundular.

HAYIRLISI KİMSE O SEÇİLSİN

Ziyaret esnasında bir konuşma yapan İnegöl İHH Başkanı Fikret Bayram, “Artık siyasetin çok daha fazla hareketleneceği bir döneme giriyoruz. Bizim amacımız bu döneme girilmeden hem yeni seçilmenizden dolayı sizleri tebrik etmek, siyasi hayatınızda, şahsınızda ve yönetim kurulunuzdaki arkadaşların öncelikle İnegöl’e sonrasında Türkiye’ye faydalı olabilecek hizmetlere imza atabilmenizi temenni etmektir. Bu arada da İnegöl İHH olarak birkaç kelime ile kendimizi ifade etmek istedik. Umarız bundan sonraki süreçte bugüne kadar İnegöl’de olduğu gibi bundan sonra da seviyeli bir üslup ile en hayırlı olacak hizmeti ortaya koyabilecek kişilerin seçilmesine vesile olur. Sonuç itibari ile siyasi partilerin kurmuş olduğu iktidarlar ülkeleri, belediyeleri yönetiyor. Onların açtığı güzel kapılardan girdiğimizde biz de hizmetlerimizi artırabiliyoruz. Güzel bir atmosferde geçmesini diliyoruz. Seçilmiş olduğunuz görevde başarılar diliyoruz” dedi.

BİZİ FAZLA TEST ETMESİNLER

MHP İlçe Başkanı Müfit Besler ise, “Şahsım ve teşkilatımız olarak söylediğimiz bir sözümüz var; mesele İnegöl ise mesele Türkiye ise mesele ortak değerlerimiz ise mesele dinimiz ise bizim siyasi görüşümüzü biz kenara bırakırız, bu konuda elimizden geldiğince katkı ve destek veririz. Malumunuz önümüzde 7 Haziran Genel Seçimleri var. Türkiye’deki gidişattan sıkıntı duyuyoruz. 1 hafta önce gencecik bir kardeşimiz İzmir’de şehit edildi. Bugün yine Ankara Üniversitesi’nde olaylar çıktı. 80 öncesi yaşadığımız bir filmin tekrarını oynatmaya çalışıyorlar ama biz teşkilatlar olarak elimizden geldiği kadar bu oyuna alet olmayacağız çünkü bu ülke hepimizin. Ama bizi de fazla test etmemeleri gerekiyor. Çünkü gerçekten hem sıkıntılıyız hem üzüntülüyüz hem heyecanlıyız. İnşallah bu süreç kolay aşılır. Çünkü gerçekten zor bir süreç. İnegöl’de yaşıyoruz, birlikte hareket ediyoruz, birçok şeyi paylaşıyoruz. Önümüzdeki günleri Cenab-ı Allah iyi günler olarak eylesin” şeklinde konuştu.

 

İHMAL ÖTESİ BİR OLAY

Yenişehir’de ölü bulunan 84 tane köpeğin İnegöl Belediyesi personeli ihmali sonucu yaşamlarını yitirdiğinin hatırlatılması üzerine konuşan Besler, “Bu haber ilk Yenişehir Belediye Meclis Üyemiz tarafından sosyal medya aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu. Dün ben o haberi paylaştıktan sonra kendisiyle de görüştüm. Bunun orada takibatını yaptılar. Valilikten yapılan açıklamada da İnegöl Belediyesi’nden kaynaklandığı söylendi. Bunu bir ihmalin ötesi olarak kabul ediyorum, ihmal olarak geçiştiremeyiz. Tabi ki biz teşkilat olarak da bu işin takipçisiyiz. Şuanda Yenişehir’deki arkadaşlarımız yargıya başvurdular. İnegöl’den de yargıya başvuran dernekler var. Takip edeceğiz. 15 yıl belediye meclis üyeliği yaptım, İnegöl Belediyesi’nin bu şekilde Türkiye’ye lanse edilmesinden üzüntü duydum. Sonunda İnegöl bizim. İnegöl’ün son 2 yıldan beri bu konuda genel basında çok kötü bir imajı vardı. Bu da Allah beni affetsin başka bir boyutu oldu. Hayvanseverlik cephesi açısından, hayvanlara değer verilmemesi açısından… İnşallah İnegöl Belediyesi gereken tedbirleri alır ve bunları bir daha yaşamayız” diye konuştu.

İNEGÖL BELEDİYESİ CİDDİ YARA ALIR

Olayla ilgili olarak İnegöl Belediyesi’ne birçok dava açılacağının muhtemel olduğunu ve bunların Belediyeyi maddi ve manevi olarak etkileyeceğini belirten Besler, “Ulusal basına çıkmışız. Ortada gerçekten kaotik bir durum var. Bunun telafisi veya cezai müeyyidesini bilemiyorum ama bugün yasalara göre okuduğum kadarıyla yaptırım çok fazla. Cezai müeyyideleri fazla. İnegöl Belediyesi ciddi bir yara alır. Bu İnegöl Belediyesi’nin direk sorumluluğudur yoksa yeni çıkan Büyükşehir yasası ile bu belki Büyükşehir’i birebir ilgilendiriyordur onu da göz ardı etmemek gerekiyor. Bir ihmal var, inşallah kapatırız. Bugün Türkiye’nin çeşitli yerlerinden İnegöllü arkadaşlarımız beni arıyorlar ve ekonomik olarak sosyal yaşantı olarak iyi olan İnegöl’ün neden böyle olumsuzluklarla ülke gündemine geldiğimizi soruyorlar. Ben de buna bir cevap bulamıyorum” ifadelerini kullandı.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54