İHMALİN SORUMLULARI CEZALANDIRILSIN

İHMALİN SORUMLULARI CEZALANDIRILSIN

İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği ile Kent Konseyi, Hikmet Şahin Kültürparkı havuzundaki suyun boşaltılması sonrası bölgedeki ördek ve kuğuların telef olmasına tepki göstererek, ihmalin sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılmalarını is

 

Hikmet Şahin Kültürparkı içerisinde yer alan havuz suyunun tahliyesi sonrasında bölgedeki ördek ve kuğuların telef olması ilçemizdeki vatandaşların büyük tepkisine yol açtı. Yaşanan olayın ardından İDOHA ve Kent Konseyi üyeleri bir basın açıklaması gerçekleştirerek tepkilerini dile getirdiler.

KONU BÜYÜKŞEHİR'E TAŞINDI

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İDOHA Başkanı Nilay Parlar Ateş, 23 Nisan'da gazetelerden öğrendiğimiz bir olayı sizlerle paylaşıyoruz. Hikmet Şahin Kültürparkı havuzunun içinde yaşayan ördek ve kuğular tahliye edilmeden sular çekilmiş. Bütün ördek ve kuğular telef oldu. Bu vahim görüntüleri haber kanallarından öğrendik. Kent Konseyi Hayvan Hakları Koruma Grubu Başkanı Şebnem Hanım bu konuda bana da bilgi verdi. Açıkçası çok üzüldük. Hayvanları sürekli ihmalden dolayı kaybediyoruz. Büyükşehir'e bağlı bir çalışma söz konusu. Temizlik yapılırken hayvanlar tahliye edilmeden su çekiliyor. Bu da hayvanların telefine sebep oluyor. Büyükşehir'e şikâyette bulunduk. Konunun takipçisi olacağımızı belirttik. İhmale sebep olanların cezalandırılmasını istiyoruz. Her bir hayvan başına ceza verilmesini istiyoruz” dedi.

BELEDİYEYE 184 BİN TL CEZA KESİLDİ

İnegöl Belediyesi'nin 85 köpeğin ölümündeki ihmal yüzünden ceza aldığını kaydeden Ateş, Geçmişte İnegöl Belediyesi'ndeki ihmal yüzünden cezalar kesildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı güzel bir ceza kesti. 184 bin TL ceza kesildiğini öğrendik. Aynı şeyin burada da uygulanmasını ve ihmali bulunanların cezalandırılmasını istiyoruz. Cezalar yüksek oldukça ihmaller son bulacak. Onun için cezalar da yüksek olmalı” diye konuştu.

DİLEKÇELER VERİLDİ

Son olarak söz alan Kent Konseyi Hayvanları Koruma Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Erkan ise, Biz de Kent Konseyi Hayvan Hakları grubu olarak bu ihmali sağlayanların cezalandırılmasını istiyoruz. Biz de bütün arkadaşlarımızla birlikte dilekçelerimizi verdik” ifadelerini kullandı.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22