İHMED Kupası 96 Mezunlarının

İHMED Kupası 96 Mezunlarının

İHMED'in Uludağ Gençlik Spor Kulübü işbirliği ile bu yıl ilk kez düzenlediği dönemler arası halı saha futbol turnuvasının şampiyonunu penaltılar belirledi. 96 mezunları, 99 dönemi 12'nci sınıflarından oluşan takımı penaltılarda mağlup edip şampiyon oldu.

İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (İHMED), imam hatipliler arasındaki diyalogu sürdürmek ve birlikteliği sağlamak adına düzenlediği etkinliklere bu yıl halı saha futbol turnuvasını da ekledi.

ŞAMPİYONU PENALTILAR BELİRLEDİ

1987-2000 yılları İmam Hatip Mezunları arasında düzenlenen turnuvanın final maçı, Cuma akşamı 96 mezunları ve 99 dönemi 12’nci sınıfların oluşturduğu takımlara arasında Hayrettin Endersert tesislerinde oynandı. Çekişmeli geçen müsabakanın normal süresi 1-1 eşitlikle sona erince, müsabaka penaltı atışlarıyla devam etti. Penaltı atışları sonucunda 96 mezunları, rakibini 9-8 mağlup edip şampiyonluk kupasını kaldırdı. Turnuvanın 3’üncülük 4’üncülük müsabakasında ise 92 mezunları 99 dönemi 11’inci sınıfların oluşturduğu takımla karşı karşıya geldi. 92 mezunları karşılaşmayı 5-2 kazanıp 3’üncü oldu.

“İÇİMİZDEKİ KARDEŞLİĞİ HATIRLAYALIM İSTEDİK”

Final maçının ardından düzenlenen kupa töreninde bir konuşma yapan İHMED Başkanı Ahmet Taştan, “Kusurları ve hatalarıyla ilk defa düzenlediğimiz İmam Hatip mezunları dönem futbol turnuvasını tamamladık. Bir başlangıcı olsun istedik. Bundan sonraki dönemler daha güzel ve daha geniş alanlarda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İmam Hatip Mezunları Derneği olarak geçmişte güzel çalışmalar yapıldı. Biz de kendi dönemimizde kendi içimizdeki dostluğu, kardeşliği hatırlayalım çabası içerisindeydik. O yüzden dönemleri derneğimizde topladık. Daha sonra iftarlar devam etti. Pilavlarımız da sürekli yapılıyor. Futbol turnuvasını da ilk kez düzenledik” dedi.

ÜZERİMİZDE MANEVİ SORUMLULUKLAR VAR

Konuşması sırasında ülke geleceğinin ve çağın geleceğinin imam hatiplerin üzerinde olduğunu bilmek gerektiğini de vurgulayan Taştan, “Bu anlamda manevi sorumluluklar da var” diye konuştu.

“ULUDAĞ SPOR KULÜBÜ KARDEŞ KURULUŞUMUZ”

Ahmet Taştan, İHMED tarafından kurulan spor kulübü hakkında da bilgi vererek şöyle konuştu: “İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği olarak bir spor kulübü kurmuştuk. Daha sonra bunun adını değiştirip Uludağ Spor Kulübü yaptık. İmam hatipliler bilsinler ki Uludağ Gençlik Spor Kulübü İHMED’in kardeş kulübüdür. Birlikte çok güzel çalışmalara imza atacağımızı düşünüyorum.”

Konuşmanın ardından kupa törenine geçildi. Protokol üyeleri takımlara kupalarını takdim ederken, şampiyonun madalya ve kupasını veren Belediye Başkanvekili Turgay Yel, “İHMED ve Uludağ Gençlik Spor Kulübü’nü tebrik ediyorum. Çok güzel bir turnuva düzenlediler. Centilmence geçen müsabakalardan dolayı da sporcu kardeşlerimizi kutluyorum” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07