İHMED MEZUNLARINA MUHTEŞEM PROGRAM

İHMED MEZUNLARINA MUHTEŞEM PROGRAM

İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (İHMED), bu sene Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Lisesi’nde 6’ncısı düzenlenen Yaz Okulu-2014 mezunlarını muhteşem bir programla uğurladı.

 

 

Programda, üç öğrencinin Rahman Suresini okumasıyla başladı. Açılış ve selamlama konuşmaları, öğrencilerin şiir, ilahi, ezgi, marş, taklit, hadis-i şerif okumaları, şiir kaligrafi ve drama yaptığı, belge dağıtımı ve ödül takdimlerinin gerçekleştiği dolu bir program sunuldu.  Velilerin yoğun ilgi gösterdiği programa, Gemlik Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hüseyin Er, Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Ömer Kaban, Müdür Yardımcısı Ayhan Öğcem, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, İHMED Yönetim kurulu üyeleri, Enver Sedat Baykay, Numan Konaklı ve Atanur Balcı da katılım gösterdi.

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER

Programın açılış konuşmasını yapan 1989 Mezunu ve İHMED Başkanı Ahmet Taştan, “Bu sene 6’ncısını düzenlediğimiz İHMED Yaz Okulu programına gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim. Bu sene Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklığıyla ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi yaz etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirdik. Gösterdikleri ilgi ve yardımlarından dolayı Halk Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Siz velilerimiz de çocuklarınıza dini bilgileri öğretmek için sıcak ve uzun günlerde evlatlarınızı gönderdiğiniz için de teşekkür ederiz. Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Lisesi idarecilerine ne bu mekânı tahsis ettiklerinden dolayı teşekkür ederiz. Bize yol gösteren İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Fatih Bilican’a da teşekkür ederiz. Çocuklarımız Kur’an-ı Kerimi tecvitli okuma, temel dini bilgiler (ibadet-itikat-ahlak) ve siyer konuları öğrendiler. Sinema etkiliği ile görsel eğitim aldılar, havuzda yüzmeye gittiler, müze ziyareti gibi kültür gezilerinin yanında piknikler yaptılar. Ayrıca halı sahada top koşturdular, Ramazanda iftar programları, Gemlik Gezisi gibi çalışmalar da gerçekleştirildi” dedi.

 

ALLAH’I SEVEN NESİLLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Yaz okullarında her şeyi öğretmenin mümkün olmadığını belirten Başkan Taştan, “Ancak Allah’ı seven, Peygamberini seven, sahabeyi seven nesiller yetiştirmek istiyoruz. Müslüman bir fertten, Müslüman bir aileye ve orada Müslüman bir topluma oluşmak istiyoruz. Biz biliyoruz ki dünya ve ahret mutluğunun yolu inançlı nesillerden geçer. Bu çocuklar anne babalarına da saygı da kusur etmeyecekleridir. Bugün bonzaiden ölenlerin sayısını, saçma sapan inançlar suretiyle birbirini öldüren insanların sayısını bilmiyoruz. İnançlı nesiller böyle kötülükleri yapmayacağını umuyoruz” şeklinde konuştu.

 

UZUN YILLARIM İMAM HATİPLERDE HİZMETLE GEÇTİ

Halk Eğitim Müdürü Burhanettin Özdemir ise “Yaklaşık 40 yıl önce İnegöl’de bir ışık doğdu. Dedem elimden tuttu ve 245 kişiden biri olarak İmam Hatip Lisesine kaydettirdi beni. Eğitime başladım. Uzun yıllarım imam hatiplere hizmetle geçti. Şimdi de Halk Eğitim Müdürü olarak görev yapıyorum. Milli Eğitim Bakanlığı’nın projesi olarak ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi çevresinde bu etkinlikleri yapıyoruz. Bu projenin amacı derslerin olmadığı zamanlarda okulların halkın hizmetine açmaktır. Bunu sadece İHMED ile değil, İnegöl’ün diğer dernekleriyle de yaptık. AHİD, Yıldız Gençlik, İnegöl Kültür Vakfı, Rehber Der gibi farklı sivil toplum kuruluşlarıyla 16 okulumuzda 68 kurs açtık ve bin 500 öğrenci eğitim aldı, hizmet gördü. Buralarda hem Kur’an bilgileri öğrendiler hem de sosyal aktiviteler gerçekleştirildi” diye konuştu.

 

Konuşmalardan sonra sınıfların sunumları gerçekleştirildi. Öğrenciler ‘Neler neler vermezdim’ ezgisini, Hadis-i Şeriflerin Arapça metinleri okudular. Şimal Fındık ve Melike Er, Ya Muhammed (sav) isimli şiiri okurken Halenur Çobanoğlu da ‘Bir Gelişe Övgü’ isimli şiiri okudu. ‘Şahit Olsun’ ezgisi drama edildi Filistinli çocuklara dikkat çekildi ve duygulu anlar yaşandı. Ahmet Can Aydın’ın kurs hocalarının taklit gösterisi de tebessüme sebep oldu. Bir sınıf öğrencileri de hocalarıyla 32 farz canlandırdı. Her öğrenciye belge dağıtımı ile program son buldu.

 

BAŞARIYI AYRILIŞLARDA ANLIYORUZ

Yaz okulunda görev alan öğretmenler de başarılı bir eğitim dönemi geçirdiklerini belirttiler. “Biz başarılı olup olmadığımız böyle ayrılış zamanlarında öğrencilerimizin ağlamasından anlıyoruz. Zira biz onları sevdik, onlar da bizleri. Ayrılık zor geliyor, üzülüyoruz. Ancak hafta sonları derneğimizde bir araya gelmeyi planlıyoruz” dediler.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07