www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İHRACAT HEDEFİ ARTTI

İHRACAT HEDEFİ ARTTI

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre mobilya sektörü, 2018 sonu itibariyle 179 ayrı noktaya ihracat yapan en yaygın sektör olarak kayıtlara geçti. Sektör ise ABD, Çin ve Hindistan pazarındaki paylarını arttırmaya odaklandı.

GÖZLER ÇİN, ABD VE HİNDİSTAN PAZARINDA

Mobilya sektörü 2018 sonu itibariyle 179 ayrı yere ihracat yapan en yaygın sektör olarak Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinde kayda girdi. Son dönemde gerek gelişmiş pazarlara artan ihracat verileri gerekse katma değerli ürün artışı, sektörün bu noktaya gelmesinde önemli görev üstlendi. ABD, Çin ve Hindistan´a yoğunlaşan sektörün ana hedefi dünya geneline Türk mobilyası algısını yaymak. İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç,?Bugün Türkiye ABD´ye 100 milyon dolar, Çin´e ise 30 milyon dolara yakın ihracat yapıyor. Bizim sektör olarak hedefimiz iki ülke için de 2023 hedefi 1´er milyar dolardır? dedi.

 

.--------------------------------------------

 

Mobilya sektörü 2018 sonu itibariyle 179 ayrı yere ihracat yapan en yaygın sektör olarak Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinde kayda girdi. Son dönemde gerek gelişmiş pazarlara artan ihracat verileri gerekse katma değerli ürün artışı, sektörün bu noktaya gelmesinde önemli görev üstlendi. ABD, Çin ve Hindistan´a yoğunlaşan sektörün ana hedefi dünya geneline Türk mobilyası algısını yaymak. Bugün Türkiye; ABD´ye 100 milyon dolar Çin´e ise 30 milyon dolara yakın ihracat yapıyor.  Sektörün iki ülke için 2023 hedefi ise 1´er milyar dolar.

 

Öte yandan 2018 yılı verilerine göre sektörün önde gelen pazarlarını; Irak, İran, B. Krallık, S. Arabistan, İsrail, Almanya, Libya, Gürcistan, Azerbaycan, Mısır, Bulgaristan ve ABD oluşturuyor. Özellikle, Çin, ABD, Hindistan, nüfusları, yükselen tüketim ve ithalat alışkanlıkları ile Türkiye mobilya sektörünün hedef pazarları arasında yer alıyor. Ayrıca İran ve Rusya´da yaşanan daralmayı telafi etmek, Kuzey ve Sahraaltı Afrika´da büyümek; İspanya, Hollanda gibi alım gücü yüksek AB pazarlarında derinleşmek sektörün öncelikleri arasında yer alıyor.

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19