İHRACATÇIYA MÜJDE İFTAR SOFRASINDA GELDİ

İHRACATÇIYA MÜJDE İFTAR SOFRASINDA GELDİ

İnegöllü mobilya üreticileri Mobilyacılar Odası tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Yemeğe katılan BESOB Başkanı Arif Tak, aralarında ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da bulunduğu bir oluşumdan söz ederek, “

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası, bu yıl ilk kez düzenlediği iftar programı ile mobilyacı esnafını bir araya getirdi. Önceki akşam Gölbaşı düğün salonunda tertip edilen iftar programına AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkan Vekili Yusuf Şen, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, Saadet Partisi İlçe Başkanı Bahri Urgun, Bursa Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, İnegöl esnaf odaları başkanları, Mobilyacılar Odası eski başkanları ve çok sayıda mobilyacı esnafı katıldı.

“Amacımız Birlik Ve Beraberlik”

Yemeğin ardından kürsüye çıkarak bir selamlama konuşması yapan Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan; iftar etkinliğinin bu yıl ilk defa düzenlendiğine vurgu yaparak; “Bu yemeğin devamını her yıl yapmayı düşünüyoruz. Buraya gelerek bizimle iftarını açan mobilyacı esnafımıza teşekkür ediyorum. Burada aşağı yukarı 50 yıldır İnegöl Mobilyası’na hizmet eden ağabeylerimiz var, yeni iş yeri açan kardeşlerimiz var. Bu yemeğin bir tek amacı vardı, birlik ve beraber olmak. Hepimizin kendi evlerinde yemek yiyebilecekleri az çok yerleri vardır, amacımız burada birlik olmak. Uzun süreden beri göremediğimiz dostlarımızı görmek. Herkese hayırlı ramazanlar” dedi.

Arif Tak İhracatçıya İftarda Müjdeyi Verdi

İftar programı sonrasında üyelerine seslenen BESOB Başkanı Arif Tak, ihracat yapan firmalara da bir müjde verdi. Bakan Zafer Çağlayan’ın da içerisinde bulunduğu bir oluşumdan söz eden Tak, “Sizlere Esnaf Sanatkâr Odası olarak minnettarız. İçinizde ihracat yapan bir sürü insanımız var. İhracat bizim için çok önemli bir konudur. Ürettiğinizi satabiliyorsanız, bu konuda elbette ki Türkiye’de işsizlikte azalacak, kazancınız artacak. Son günlerde Ankara’da bir şirket kuruldu. O şirketin yönetimine ben de girdim. Beni de çağırarak aldılar. Ben de sizler adına bunu kabul ettim. Sayın Bakanımız Zafer Çağlayan’da bu işin içerisindedir. Yani ihracat yapan insanların önünü açabilmek için bir çalışma içine giriyoruz. Bu arada sizlerin sıkıntılarınızı da biliyoruz. Oda başkanlarımız sizlerin sıkıntılarınızı bizlere aktarıyorlar. Bunları çözmek için neler yapabiliriz bunları müzakere ediyoruz. İlgili mercilere, ilgili yerlere konuları aktarıyoruz. Dolayısıyla üretim yapıp da ihracatı beceremeyenler için bu yapılan çalışma, kurulan şirket önümüzdeki günlerde yeniden gündeme gelecek. İnşallah çalışmalar sonucunda ihracat konusunda güzel sonuçlar alacağız.

İşte İnegöl’ün Farkı

Son olarak kürsüye çıkan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, mobilyacıların bu iftarı ilk kez organize ettiğini kaydederek; “İnşallah ikincisini bu salonu doldurarak yaparız. Arif ağabeyimiz tüm oda başkanlarının burada olduğunu söyledi, ben de kendisine işte İnegöl’ün farklılığı burada diyorum. İnegöl her yerde birlik ver beraberlik içindedir. İnegöl bu yüzden var. Mobilyasıyla da, sanayisiyle ve bütünleşen kent yapısıyla İnegöl Türkiye’de marka bir şehir. İnşallah bu çalışmalar bu gördüğümüz büyüklerimizin değerli katkılarıyla olur” ifadelerinde bulund



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07