İhracatı ?Milli Seferberlik? Görmeliyiz

İhracatı ?Milli Seferberlik? Görmeliyiz

3 Nisan´da başlayacak olan 39. MODEF Mobilya ve Dekorsan Fuarı ile ilgili konuşan İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, ?Türk imalatçısı olarak ihracatı milli seferberlik olarak görmeliyiz? dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, Ahmet Güleç, ?Mobilya sektörümüzde dünyada hikâyesi olan fuarların, sektördeki ticareti yönlendirdiğini görüyoruz.Bunlarında başlarından biride İnegöl Fuarı? Şehrin tüm markalarını temsil eden bir fuar organizasyonu... Fuara katılan ve katılmayan firmalarında bir şenliği oluşuyor. Bu sektör ile ilgili bir kongrede İnegöl´de olacak. Bu demektir ki İnegöl Fuarı kendinden o kadar söz ettiriyor ki ulusal organizasyonları da aynı hafta bünyesine almaya çalışıyor. İnegöl 2018´e gerçekten çok hızlı başladı. İhracat rakamlarına baktığımızda ihracata yönelik bir yükselişimiz var. Tabi iç pazarın kış aylarının rehaveti ile son bulacağı bir fuar bereketliliği yaşayacağız? dedi.

 

ÖNCE VATAN

?Söz konusu vatansa gerisi teferruattır? diyerek konuşmasını sürdüren Güleç, ?Mobilya, beyaz eşya, inşaat hiçbir şey önemli değil önce vatan. Ama şunu da görüyoruz ki dünyadaki savaşlar artık ekonomi savaşlarıdır. Bir yandan orada savaşacağız, bir yandan da ihracata yönelik dünya pazarında daha fazla pay alabilmesi için adımlar atmamız lazım. AR-GE, tasarım, uluslararası pazarlama çok önemli. Güçlendiğimizde, dünya pazarından ne kadar alırsan o kadar ayakta kalıyorsun. Bizler Türk imalatçısı olarak ihracatı milli seferberlik olarak görmeliyiz. Yani bu sadece döviz kazandırıcı faaliyetin ötesinde bir durum... Kalite ve imaj ile ileri gidebiliyorsun, adeta milli takımda oynuyorsun gibi düşünmek lazım. Bunu milli bir görev olarak kabul etmek lazım, o yüzden ihracat yapmamız lazım. Bunun için doların yükselmesi düşmesi değil, doların yükselmesi zaten sıkıntı gibi oluyorsa da dünyaya mal satıyorsan döviz kuruna bakmazsın. Elbette sabit kur bizi motive eder. Ama bardağın dolu tarafına bakmak lazım?Buda ihracat için bir potansiyel oluşturuyor. Fuarımızın katılımcılarına başarılar diliyor, İnegöl için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07