İHRACATIMIZ ÇOK DAHA BÜYÜYECEK

İHRACATIMIZ ÇOK DAHA BÜYÜYECEK

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, Rusya ile yapılan görüşmelere iş dünyası olarak olumlu baktıklarını ve görüşmeler neticesinde Rusya´ya olan ihracatın eksiden artıya doğru gideceğini ifade etti.

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu üyesi, Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmeye dair değerlendirmelerde bulundu.

?DEVLET, MİLLETE ?BAŞ ÜSTÜNE´ DİYECEK?

Başkan Ahmet Güleç, ?MOSFED olarak Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza ziyaretlerde bulunduk. Sayın Başbakanımız gerçekten Türkiye´nin gelecek vizyonunu bize çizdi. Hepimiz heyecanlandık ve böyle bir Başbakan´a sahip olmaktan dolayı çok gurur duyduk. Eskiden Ulaştırma Bakanı olduğu dönemde Türkiye´nin mega projelerini yönetmiş ve karayolu ile denizyolu ile demiryolu ile havayolu ile büyük projelerine imza atmış bir bakanımız olarak ve şuan ki Başbakanımız olarak milli kalkınma hamlesini başlatıp, Türkiye´yi her alanda mega projelerle donatacaktır. Biz ihracat camiası olarak daha çok çalışmamız gerektiğini gördük. Devlet ve milletin kaynaşması, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Bakanlarımızın ve üst düzey bürokratlarımızın günlerce oluşturduğu projeler asker, sivil ve bürokrasi içerisine yerleşmiş çete nedeniyle halka kadar yansıyamıyordu, zaman kaybediyorduk. Adeta halkın ihtiyaçlarını yukarıya çıkaracak bir bürokrasi anlayışından yoksunduk. Şimdi Sayın Başbakanımız talimatı vererek; ?Bundan sonra devlet milletin emrinde olacak. Artık devlet, millete ?Baş üstüne´ diyecek´ dedi. Biz hem üretici işadamları hem de ihracatçılar olarak bir an önce işimizin başına geçerek çalışma heyecanı hissettik.?

İNEGÖL BÜYÜRSE TÜRKİYE BÜYÜR

?İnegöl bir ihracat şehri, üretim şehri, mobilya şehri... Türkiye büyüyorsa İnegöl büyüyecek, İnegöl büyüyorsa Türkiye büyüyecektir. İnegöl bu işten çok daha fazla istifade edecek? dedi.

 

İHRACATIMIZ ÇOK DAHA BÜYÜYECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmeyi değerlendiren Ahmet Güleç, ?Yapılan görüşmeleri iş dünyası olarak olumlu bakıyoruz. Cumhurbaşkanımıza gösterdiği diplomatik başarı için teşekkür ediyoruz. Bir uçak krizi olayı olmuştu. Türkiye haklı iken, farklı bir pozisyona gelmişti. Bilhassa petrol fiyatlarının düşmesinden itibaren Rusya ekonomisi büyük bir cari açık veriyordu. Bu cari açık mobilya satışlarına da yansıyordu. Bir ülkede gıda ve giyimin ardından dayanıklı tüketim malları geliyor. Rusya rublenin dolar karşısında değer kaybetmesiyle büyük bir devalüasyon yaşamıştı, hem de Avrupa´nın uyguladığı ambargo yüzünden petrol gelirleri ciddi anlamda düşmüştü. Petrolün zaten fiyatı düşmüştü. Bu anlamda mobilyada başarılı bir pazar yoktu. Zaten belli bir ihracatımız vardı. Ama bundan sonra çok büyük ihracat yapabileceğimizi ön görüyoruz. Biz potansiyel ülkelerle irtibatımızı hiç kesmiyoruz. Rusya da bunlardan birisi... Biz mobilya ve ağaç ürünleriyle ilgili ilişkilerimizi geliştireceğiz. Rusya bu sene ihracatta ilk 10 ülke arasında girer. Bizim ihracatımız her anlamda ilk 7 ayda yüzde 60 civarında düştü, lakin bundan sonra Rusya´ya ihracatımız eksiden artıya geçmeye başlayacak? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,36% -0,34
  • EURO

    34,70% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2397,21% -1,04
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22