İHTİYACINA

İHTİYACINA

Kızılay İnegöl Şube Başkanı Gündoğdu Arıyürek, soğuk havalar nedeni ile düşen kan bağışlarının yetersizliğinden dolayı kan ihtiyacının hat safhaya ulaştığını, kan bulunamadığı için hastaların yatakta hayatlarını kaybettiklerini söyledi. Arıyürek, bu acil

Havaların soğuk gittiği son aylarda, vatandaşların kan bağış kampanyalarına ilgisi de azaldı. Acil kan ihtiyacı olduğu ve kan bulunamadığı için Kızılay Derneği İnegöl Şubesinin de, 21-23 Şubat tarihleri arasında kan bağışlı kampanyası düzenleyeceği açıklandı.

Konuya ilişkin bir basın açıklaması yapan Kızılay İnegöl Şube Başkanı Gündoğdu Arıyürek, İnegöl halkının bağışladığı kanların Bursa Kızılay Kan merkezinde toplandığını ve yine ilçe halkının ihtiyacı için kullanıldığını belirterek; “Salı gününden (yarın) Perşembe gününe kadar 3 gün süreyle Kızılay binasında Bursa Kızılay Kan merkezi ekiplerince yürütülecek kan bağışı kampanyamıza katılmak isteyen vatandaşlarımız 10.00 ila 17.00 saatleri arasında gelerek kampanyamıza destek verebilirler” dedi.

Kaynağı sadece insan olan kanın hastalar, yaralılar ve ameliyata girecek olanlar için çok büyük önem arz ettiğinden bahseden Arıyürek; “Türkiye’nin nüfusu sürekli arttığı gibi kan ihtiyacı da sürekli artmakta. Ayrıca kan veren insanlar sıhhat bulduğu gibi var olan her türlü hastalığında bilinmesine neden oluyor. Bu nedenle kampanyamıza tüm ilçe halkımızı davet ediyoruz” diye konuştu.

Kan Bulunamadığı İçin Ölüyorlar

Gündoğdu Arıyürek acil kan ihtiyacı nedeniyle periyot dışı bir kampanya düzenlediklerini ve bu konuda ilçe halkından destek beklediklerini de sözlerine ekleyerek; “Son zamanlarda azalan kan bağışları nedeni ile insanlar hasta yataklarında kan bulunamadığı için hayatını kaybediyor. İnegöl halkının duyarlılığını bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07