İki Yavru Aslan Galatasaray Yolunda

İki Yavru Aslan Galatasaray Yolunda

Galatasaray Futbol Okulu’nun organizasyonu ile Galatasaray Kulübü’nün seçmelerine katılan 12 yaşındaki Ahmet Yorulmaz ve 13 yaşındaki Caner Gün’e sarı kırmızılı kulüp lisans çıkartarak altyapısına katacak.

İnegöl’de yaklaşık 1 buçuk yıldır faaliyet gösteren Galatasaray Futbol Okulu, çalışmalarını 120 farklı yaştaki öğrencisi ile sürdürüyor. Sadece verdiği eğitimle kalmayan GS Futbol Okulu, başarılı öğrencilerine futbol gelecekleri adına önemli kazanımlar da katıyor.

LİSANSLAR SEZON BAŞI ÇIKARTILACAK

Baş antrenör Refik Koç nezaretinde antrenörler Fikret Yavuz ve Sinan Sarmaş idaresinde çalışmalarını sürdüren GS Futbol Okulu’nun çalışmaları hakkında açıklama yapan antrenör Fikret Yavuz, Ahmet Yorulmaz ve Caner Gün isimli iki öğrencilerinin Galatasaray seçmelerine katıldığını ve seçmelerdeki başarılarından dolayı sarı kırmızılı kulübün iki sporcuya lisans çıkartacağını söyledi. Yaklaşık 1 buçuk yıllık zaman zarfında, Galatasaray altyapısının seçmelerine birçok sporcu gönderdiklerini belirten Fikret Yavuz, “Daha önce 7 çocuğumuzu götürmüştük, son olarak geçtiğimiz ay seçmelere götürdüğümüz çocuklarımızın 2 tanesi seçmelerde başarı gösterdi ve Galatasaray kulübü bu çocuklarımız için lisans çıkartacaklarını söylediler. Diğer 4 çocuğumuz da Galatasaray Kulübünün belirlediği zamanlarda tekrar seçmelere alınacaklar. Bu iki çocuğumuzun bir ayakları Galatasaray Kulübünün içerisinde diyebiliriz” dedi. Ahmet Yorulmaz ve Caner Gün’ün lisanslarının sezon başlangıcında çıkartılacağı da belirtildi.

120 SPORCU İLE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Galatasaray Futbol Okulu olarak amaçlarının her öğrencilerinin futbolcu olması olmadığını belirten Yavuz, şöyle devam etti: “1 buçuk yılda çok büyük yol kat ettiğimizi düşünüyoruz. Amacımız burada yetişen herkesin futbolcu olması değil. Temel eğitimlerini alsınlar, öncelikle dışarıdaki kötü alışkanlıklardan kurtulsunlar ve topluma faydalı bireyler olarak yetişsinler. Ama bunun yanında asıl görevimiz de futbol eğitimi vermek. 120 öğrencimiz var, çalışmalarımız da hep iyiye doğru gidiyor. Hedeflerimiz doğrultusunda, belirlediğimiz amaçlar doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Galatasaray Spor Okulu özveri ile eğitimlerine devam edecek. Ayrıca yaz dönemi kayıtlarımız da devam ediyor.”

Galatasaray Futbol Okulu’nda yetişen sporcular sadece Galatasaray’a gidecek şeklinde bir yanlış anlaşılma olmamasını da vurgulayan Fikret Yavuz, “Burada yetiştirdiğimiz çocuklarımız illa Galatasaray Kulübüne gidecek diye bir şey yok. Çevredeki profesyonel takımlar da olabilir. Ama şu anda yaşları küçük olanlar var. Bunlarla ilgili 4-5 yıl bir eğitim söz konusu. Ancak bunların yanında bazı sporcularımıza gelen teklifler de var. 3. Lig takımlarından Sandıklı Belediyespor bir oyuncumuzla ilgilendi”diye konuştu.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00