www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İkinci el otoculara belge zorunluluğu

İkinci el otoculara belge zorunluluğu

Daha önce inşaat sektörüyle ilgili eğitim semineri düzenleyen İTSO, bu kez ikinci el oto alım satımı alanında faaliyet gösteren işletme sahipleri ve çalışanlarına belge alma fırsatı sağlayacak.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYB) alınması zorunlu mesleklerle ilgili eğitim programları düzenleyecek.

İTSO, yasa gereği tehlikeli ve çok tehlikeli meslek sınıfında yer alan 81 meslekte faaliyet gösterenlerin Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilmesine yönelik yürütülecek eğitim seminerleri için Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzaladı.

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Protokol gereği, Mesleki ve Teknik Eğitim, Geliştirme ve Uyum Eğitimi seminerleriyle,  katılımcıların bilgi, beceri ve yetkinliklerinin artırılması, düzenlenecek sınavlarda başarılı olmaları halinde de belge almaları amaçlanıyor. Seminerler sonunda katılımcılar, sınav ve belgelendirme yetkisine sahip Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde faaliyet gösteren MEYBEM AŞ (Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri)  tarafından sınava tabi tutulacaklar. Sınavda başarılı olanlar 5 yıl geçerli olacak Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYB) almaya hak kazanacak.

BELGE ALMA ZORUNLULUĞU

İmzalanan protokol gereği eğitim seminerlerini kendilerinin finanse edeceğini belirten İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, Türkiye´de 81 meslek dalının tehlikeli meslek sırasında yer aldığını ve bu mesleklerde faaliyet gösterenlerin belge alma zorunluluğu bulunduğunu hatırlattı. Bu mesleklerde belge olmadan faaliyet gösterenlere idari para cezası uygulandığını anımsatan Uğurdağ, ?Oda olarak üyelerimize her konuda eğitim desteği veriyoruz. Mesleki ve Teknik Eğitim seminerleri de bunlardan biri. Geçen yıl inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz için açtığımız seminer ve sınavları bu yıl ikinci el otomobil alımı satım sektörü için düzenliyoruz. Bu ay içerisinde yapılacak seminere ve sınava üye firmalarımızın sahipleri ve çalışanlarının katılmasını bekliyoruz? dedi.   

TÜM SEKTÖRLERDE SEMİNER YAPACAĞIZ

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, işletmelerde kaynakların etkin kullanılması için, işin gereği ile ilgili bilgi ve becerilerle donatılmış ve donanımlarını davranışlarına yansıtabilen belgelendirilmiş nitelikli insan gücü oluşturulmasının önemli olduğuna vurgu yaptı. Uğurdağ, başta inşaat, gayrimenkul, metal ve makine sanayi sektörü olmak üzere tehlikeli sınıfta yer alan tüm meslek dallarında eğitim ve sınavlar yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. 



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87