www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İkinci el otoda hareketlilik

İkinci el otoda hareketlilik

Döviz kurlarındaki oynamaların ardından 2. El Otomobil Pazarlarında yaşanan durgunluk sona erdi. Araç almak için pazara gelen vatandaşlar esnafın yüzünü güldürdü.

İnegöl 2. El Otomobil Pazarı, 2-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Tarım Fuarı nedeniyle bu hafta sonu Nikâh dairesi önündeki alanda düzenlendi.

Yaz mevsiminde özellikle döviz kurlarının artışı sonrasında ellerindeki paraları harcamaya çekinen vatandaşlar, 2. el araç piyasasının yavaşlamasına sebep olmuşlardı. Oto pazarlarında ve galerilerde yaşanan durgunluk, önceki gün gerçekleştirilen oto pazarında hızlanmaya başladı.

Sonbahar öncesi araç alımı yapmak isteyen vatandaşlar, 2. El oto pazarına yöneldiler. Her cebe uygun aracın bulunabildiği pazarda vatandaşlar kendi bütçelerine göre araçlar bularak satın alma işlemleri için anlaşmalar gerçekleştirdiler.

ALIŞVERİŞLER HIZLANDI

Konu ile ilgili konuşan İnegöl Oto Galericiler Kooperatifi Başkanı Serhat Erezsert, ?Yaz döneminde yaşanan durgunluk yerini hareketliliğe bırakmaya başladı. Geçmiş yıllara oranla büyük bir durgunluk yaşamıştık ama çok şükür bu geride kaldı. Son kurulan pazarda vatandaşların ilgisini görmeye başladık. Pazara gelen vatandaşlarımız alışveriş yaparak esnafın yüzünü güldürdüler. Bu hareketliliğin önümüzdeki dönemlerde de sürmesini umut ediyoruz. İnsanlarımız alışveriş yapmaktan korkmamalılar? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9726,62%-0,89
  • DOLAR

    32,40% 0,15
  • EURO

    34,53% 0,31
  • GRAM ALTIN

    2453,59% 0,63
  • Ç. ALTIN

    4088,16% -0,22