www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İkinci El Pazarı Hareketlendi

İkinci El Pazarı Hareketlendi

İnegöl Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi (OTOKOOP) Başkanı Serhat Erezsert, havaların ısınmasıyla birlikte İkinci El Oto Pazarında hareketlilik yaşanmaya başladığını ifade etti.

Hava sıcaklıklarının artmaya başlaması ve tatil döneminin yaklaşmasıyla özellikle ikinci el otomobil piyasasında da hareketlilik yaşanıyor. Cumartesi günü Mer-Pa´da kurulan İkinci El Oto Pazarına İnegöllülerin akın ettiğini belirten İnegöl Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi (OTOKOOP) Başkanı Serhat Erezsert, ?Piyasa çok hareketli. Ama araç fiyatları yüksek. Vatandaşlar fiyatların yüksek olmasından dolayı yakınıyor. Bizde esnaf olarak bu durumdan mustaribiz. Buna nazaran ikinci el oto talebi oldukça yüksek. Pazara ve OTOKOOP´a gelip-giden çok. Cumartesi günü araba pazarı kapandıktan sonra vatandaşlar ve esnaflar OTOKOOP´a akın ediyor. Bu bizim memnun ediyor? dedi.

ARAÇLARA DEĞERİNİN ÜZERİNDE FİYAT BİÇİLİYOR

Araç satmakta değil, şuan araç almakta sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Erezsert, ?Bu da internet üzerinden araç satımlarından kaynaklanıyor. Aracına fiyat biçmenin çıtası yok. 30 bin liralık araca vatandaş 35-40 bin lira yazıyor. Aynı araçtan kendisinde de bulunan vatandaş aracı görüp, kendisi de fiyatı yükseltiyor. Bu nedenle araçlara değerinin üzerinde fiyat biçiliyor. Bu da araç fiyatlarında sıkıntı yaratıyor? şeklinde konuştu.

GALERİCİLER MEMNUN

Mer-Pa´da tekrar açılmaya başlayan İkinci El Oto Pazarının galericileri memnun ettiğini belirten Başkan Erezsert, ?Şuan sistem oturdu. Gelen giden her geçen hafta daha da artıyor. Her hafta 3-4 bin İnegöllü buraya geliyor. Mer-Pa´nın yapılarak hizmete açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir yer olmuş? diye konuştu.

EKONOMİK PAKETE YOĞUN TALEP

Havaların ısınmasıyla piyasanın daha da hareketleneceğini ifade eden Serhat Erezsert, ?Daha dinamik bir piyasa bekliyoruz. İnegöllüler araç alırken güzel, temiz ve uygun araca dikkat ediyor. İnegöl´de en fazla satılan 10 ila 40 bin lira arasında değişen ekonomik paket araçlar. Bu tabi ki insanların bütçesiyle alakalı bir durum. İnegöl´de daha yüksek fiyata araçlarda satılıyor ama genelde satılan araçlar 10 ila 40 bin lira arasında değişiyor? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ 



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01