www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İkinci El Satışlar Yardımlaşmayı Bitiriyor

İkinci El Satışlar  Yardımlaşmayı Bitiriyor

İnegöl Terziler Odası Başkanı Selim Malçok, giyilmeyen eski kıyafetlerin satışının kültürümüzde önemli yere sahip olan yardımlaşma duygusunu bitirdiğini söyledi.

İnegöl Terziler Odası Başkanı Selim Malçok, internet aracılığıyla yapılan ikinci el kıyafet satışlarının, kültürümüze yerleşmiş olan giymediklerimizi ihtiyaç sahiplerine verme alışkanlığımızı yok edeceğini belirtti.

MADDİ DURUMU YETERLİ OLMAYANLAR DÖNGÜ DIŞINDA KALDI

İnternet üzerinden ikinci el kıyafet satışlarının hızla arttığını aktaran Başkan Malçok, ?E-ticaret olarak yapılan alışveriş gün geçtikçe daha geniş bir kitleye ulaşıyor. Alışveriş sitelerine günde ortalama 200 bin TL değerinde ikinci el ürün ekleniyor. İkinci el kıyafetlerin sistem üzerindeki değeri ise 400 milyon TL´ye ulaştı. Mobil uygulamalar üzerinden giyilmeyen eşyalar paraya çevrilip o para ile tekrar alışveriş yapılıyor. Bu döngü içerisine ise maddi durumu yeterli olmayanlar giremiyor maalesef? dedi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRMALIYIZ

İkinci el ürünlerin satılması yerine ihtiyaç sahiplerine verilmesinin yardımlaşma kültürünü devam ettireceğini hatırlatan Malçok, ?10 yıl içinde ikinci el satış pazarındaki büyümenin, e-ticaret ve perakende satışın önüne geçmesi bekleniyor. Toplumumuzda evde fazla olan giyilmeyenler, eskiyen kıyafetler, komşu çocuklarına, ihtiyaç sahiplerine verilirdi. Bu alışkanlık, kültürümüzde önemli bir yere sahip. Aynı zamanda gelir dağılımındaki farkı azaltan etkisi de var. İkinci el kıyafetlerin alınıp satılması ise bu farkın daha da açılmasına sebep olacaktır. Giyilmeyenler veya eski ama hala giyilebilecek olan giysiler para şeklinde değerlendirilmemeli, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmalıdır?şeklinde konuştu.

GÜVENİLİR OLMAYAN SİTELERDEN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN!

İkinci el alışveriş sitelerinin yanı sıra sosyal medya siteleri üzerinden de alışveriş yapıldığınıhatırlatan Malçok, ?İkinci el ürün satışı yapılan internet sitelerinin yanı sıra facebook, instagramgibi sosyal medya uygulamalarından da geniş kitleler tarafından ürün alışverişleri yapılıyor. Satın alma taleplerinin çok yoğun olduğu bu mecralarda dolandırıcılara da gün doğuyor. İnternet üzerinde gördüğünüz ürünü değil farklı bir ürün yollayabiliyorlar. Kredi kartından parayı tahsis ettikten sonra ürünü hiç yollamayabiliyorlar. Bu sebeple vatandaşlarımız güvenilir olmayan sitelerden alışveriş yapmamalı, kredi kartı bilgilerini her sitede paylaşmamalıdır? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00