www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İkinci elde hareketlilik başladı

İkinci elde hareketlilik başladı

İnegöl Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkanı Serhat Erezsert, havaların ısınması ile beraber 2. el araç piyasasının hareketlendiğini ifade etti.

Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkanı Serhat Erezsert, ikinci el piyasasının canlandığını ifade etti.

2. EL ARAÇ PİYASASI CANLANDI

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkanı Serhat Erezsert, "Havaların ısınması ile beraber 2. el araç piyasası hareketlenmeye başladı. Bizim ülkemizde bu yıllardan beri böyle olur. Kış aylarında da işler olur ama bahar ve yaz aylarında özellikle piyasada hareketlenme olur. Bugünlerde de artık 2. el piyasası hareketlendi diyebilirim. Zaten vatandaşlar sıfıra değil 2. ele rağbet gösteriyorlar. Sıfır araç alım gücü çok azaldı. Ülkenin yüzde 80´inde kredi borcu var, krediler şişmiş durumda. Bayiler sıfır faiz adı altında yardımcı olup ellerindeki stokları bitirmeye çalışıyorlar ama zaten sıfırlarda suni bir şişirme vardı, o boşluğu doldurmaya çalıştılar. 2. ele orta segmentte rağbet var. Faizler yükseldi, herkes götürüp parasını faize yatırıyor. Faiz yemek haramdır, bunu milletçe biliyoruz ama kimse yapmaktan geri kalmıyor. Herkes alacağını alsın, yatırımını yapsın, vereceğini versin. Piyasalarda sıkıntı yok, sıkıntıyı oluşturan korku politikalarıdır" dedi.

Vatandaşın Alım Gücü Var

Vatandaşların alım gücünün düşmediğini ve 2. el piyasasının da hareketlenmesinin bunun bir kanıtı olduğunu ifade eden Erezsert, şu ifadeleri kullandı: "Vatandaşlarımızın alım gücü yok diye bir şey yok.  İnegöl´de sokakta yürüyen ortalama her dört vatandaştan birinde araç var. Bunlar belge ile sabit. Bu rakamlara bakınca alım gücü yok diye birşey söylemek imkansız. Evet vatandaşlarımızın alım gücü var. İlçemizde de vatandaşlarımızın bütçesine uygun olarak araçlar mevcut ama önemli olan 2. elde güvenilir eller vasıtası ile araç almaktır. Araç alırken ve satarken sıkıntı yaşamamak için illa ki güvenilir insanlarla iş yapılması gerekir" dedi.

Merdiven Altı İş Yapılıyor

Erezsert, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: "Merdiven altı 2. elciler var. Bunların önüne geçilmesi lazım. Adamalar vergi vermiyor bir şey yapmıyor ama bu işi yapıyorlar. Bunların önüne geçilmeyince bir çok vatandaş ta mağdur oluyor"

 

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71