İKİNCİ ELE ONLİNE DARBE

İKİNCİ ELE ONLİNE DARBE

Galericiler Sitesi Başkanı Selim Köktürk, 2. el araç piyasasının internet üzerinden yapılan satışlarda vatandaşların yüksek rakamlar telaffuz etmeleri nedeniyle olumsuz etkilendiğini ifade etti.

 Galericiler Sitesi Başkanı  Selim Köktürk,  internet üzerinden satış yaşan sitelerde vatandaşların fiyatları çok yukarı çektiğini, bu nedenle de 2. el araç piyasasının olumsuz etkilendiğini belirtti.

PİYASA DURMA NOKTASINDA

Bu yılın ortalarında yaşanan olaylarla birlikte 2. el piyasasının iyice durgunluk yaşadığını belirten Köktürk, ?İkinci el piyasasında bu yıl yaşanan olaylardan dolayı bir kıpırdama olmadı. Yıl ortasının itibaren satışlar çok düştü. Yıl sonunda sıfır araçlarda olan kampanyalar, sıfır faizli kampanyalar, takas destekli kampanyalar, ikinci el piyasasını durdurdu? dedi.

İNTERNET PİYASAYI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Köktürk, ?Fiyatların internet üzerinden vatandaşlarca şişirilmesi, bu sanal bir şişiş ama piyasayı çok yükseltti. Bu nedenle de satışlar çok düştü ve piyasanın da oynamasına etki etti?şeklinde konuştu.

ÖTV SADECE LÜKS ARAÇLARDA

Köktürk, ?ÖTV düzenlemesi yasalaştı ama tam net olarak açıklanmadı. Lüks araçlarda değişkenlik olacak. Lüks araçlarda yüzde 45´lerden, yüzde 70´lere çıkacak. Bu söyleniyor ama tam anlamıyla net bir şey yok. Kesin olan bir şey var ama ÖTV artışı olacak? diye konuştu.

2017´DEN UMUTLUYUZ

2017 yılından umutlu olduklarını belirten Köktürk, ?2017´deki ekonomik duruma göre, yani devletimizin ekonomik şartlarına göre değişkenlik olabilir. Umutluyuz ama fazla da bir şey söyleyemiyoruz? dedi.

İnternet üzerindeki satış sitelerinde vatandaşların yüksek rakamlar yazması ile ilgili bir kriter getirilemeyeceğini belirten Köktürk, ?Bununla alakalı hiç bir şey yapılamaz. İnternet piyasası serbest piyasa... Herkes istediği rakamı oraya yazmakta özgür. İnternet üzerinden satış siteleri var. İnsanlar oradan birbirlerini görerek, fiyatlarını kendilerine göre yazabiliyor. Herkes istediğini yazabiliyor ama böyle piyasanın da şişmesine neden oluyor. İşlerin de bu noktaya gelmesine neden oluyor. İkinci elde kıpırdanmaların yaşanmamasının nedeni internet piyasası ve ekonomik nedenler. İnsanların şuanki ekonomik durgunlukları ile alakalı da durgunluk var? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00