İKİNCİ EL OTO PAZARININ YÜZDE 80’İ GALERİCİ

İKİNCİ EL OTO PAZARININ YÜZDE 80’İ GALERİCİ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumartesi günleri Mer-Pa’da kurulan ikinci el oto pazarını ziyaret etti. Buradan elde edilen gelirin İnegölpor’a gittiğini dile getiren Aktaş, 2. el oto pazarının yüzde 80’ini ise galericilerin oluşturduğun

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, cumartesi günleri Merkez Pazar (Mer-Pa) diye adlandırılan kapalı Pazar alanında kurulan ikinci el oto pazarını ziyaret etti. Araç satıcıları ve alıcıları ile sohbet eden Aktaş, kurulan araç pazarını da inceledi.

 

Aktaş, Mer-Pa’nın açılışını yaparken, buranın çok amaçlı faaliyetler için hizmet verebilecek yapıda olduğunu belirttiğini hatırlatarak, “Burada; Perşembe günleri Per-Pa ve Cuma günleri Cum-Pa pazarları kurulmaktadır. Hatırlanacağı üzere; bu seneki 3. Ayçekirdeği Şölenini de Mer-Pa`da gerçekleştirmiştik. Burası yapılmadan önce Pazartesi pazaryerinde cumartesi günleri kurulan 2. EI Oto Pazarını, Mer-Pa yapıldıktan sonra buraya almıştık. Burada 2. el satışı yapan galerici esnafı, aracını satışa çıkartan vatandaşımız ve yedek parça satışı yapan esnaflarımız hizmet veriyor” dedi.

 

İkinci el oto satmak isteyen vatandaştan, buranın kiralaması ile alakalı cüzi miktar ücret alındığını da ifade eden Aktaş, “08.00 ile 12.30 saatleri arasında "Araç Bilgi Kartı" vererek araç ve yedek parçacıları kabul ediyoruz. 12.30 itibari ile araç bilgi kartı vermiyoruz. Buranın tüm gelirlerini ise İnegölspor alıyor. Bunu İnegölspor’umuza destek olsun diye böyle planladık. Burada; hava şartlarına göre 120 ile 250 arası araç satışa çıkarılmaktadır. Ayrıca; 40–45 civarı da yedek parçacı esnafı hizmet vermektedir. Zabıtamızın kontrolünde dışarıda araç satışına izin verilmemekte, pazarın ana giriş ve koridorların kapatılmaması sağlanmaktadır. Özellikle 1 `den fazla araç getirmek isteyen galerici esnafımızın, Cuma gecesinden araçlarını pazaryerine getirme talepleri, doğru bulunmadığından kabul edilmedi. Çünkü hem kurulan Cum-Pa`nın temizliği geceden yapılıyor, hem de geceden geldikleri için en güzel yerlerde araçlarını satışa çıkarttıklarından diğer esnafların şikâyeti söz konusu oluyor” diye konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07