İKİNCİ MİLANO OLACAĞIZ

İKİNCİ MİLANO OLACAĞIZ

MODEF EXPO fuarı öncesi bir değerlendirme yapan Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İnegöl’ün dünyada mobilya modasının belirlendiği Milano’dan sonra ikinci Milano olacağını söyledi.

Bugün 30. kez kapılarını açacak olan İnegöl Mobilya fuarı öncesi mobilyacılar hazırlıklarını tamamladı. Bugün açılışı yapılacak fuar öncesi İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan da mobilyacı esnafının fuardan neler beklediği konusunda bir değerlendirme yaptı. Başkan Ayhan, EXPO 2013’te her zamankinden daha büyük bir beklenti olduğunu dile getirdi.

 

İHRACATIN 300 MİLYON DOLARI AŞMASINI BEKLİYORUZ

Fuarın MODEF EXPO olarak 2006 yılından bu yana düzenlendiğini belirten Özcan Ayhan, “8. EXPO fuarlarımızı yapıyoruz. EXPO fuarlarının İnegöl’e katkısı çok büyük. İhracatımızın son 10 yılına bakıldığında 10 mislinden fazla arttığı, 250 milyon dolarları geçtiğini görüyoruz. 2013 yılında da ihracatın 300 milyon doları aşacağını tahmin ediyoruz” dedi.

 

İKİNCİ MİLANO İNEGÖL OLACAK

Mobilyacılar kadar İnegöl’de yaşayan herkesin fuardan bir beklentisi olduğunu kaydeden Başkan Özcan Ayhan, “Bütün İnegöl fuar zamanlarında fuara odaklandığından, fuara giren girmeyen herkesin bir beklentisi oluyor. İnegöl haricinde Yenice ve Cerrah sanayi bölgeleri, yeni OSB’miz, eski OSB’miz mobilya sanayimiz, İnegöl’ün her yeri mobilya. Biz de bugüne kadar yaptığımız fuarları çok iyi değerlendirip kendimizi geliştirdik, değiştirdik. Dünyaya paralel çizgimizi belirledik. Her kesime hitap edebilecek ürünler ürettik. İnegöl’ün de bu atılımları sayesinde bir adım öne çıktık. Türkiye’nin rengi ve çizgisini belirleyen bir üretim merkezine dönüştük. Ancak ben hala işin başında olduğumuzu söylüyorum. Bir 10-20 yıl daha geçtikten sonra sistemin tamamen oturduğu, İnegöl mobilyası isminin dünyaca tanınır olduğu döneme doğru gidiyoruz. Bu gidişat çok iyi. Zaman, sabır ve kararlılık gerektiriyor. Bu çizgimizi bozmaz ve kendimizi geliştirirsek, çağın gelişen yeniliklerine uyarsak, bu hırsımızla dünyanın önde gelen mobilya üretim merkezlerinden oluruz. Özellikle mobilyanın modasının belirlendiği Milano’dan sonra ikinci Milano’nun İnegöl olacağını tahmin ediyorum. Gidişatımız çok iyi. İnşallah mobilyacılarımız bu istek ve azmini yitirmezler.”dedi.

 

BİN 350 KİŞİYE OTELLERDE YER AYRILDI

Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, mobilyacıların fuardan beklentilerinin her zaman yüksek olduğundan da söz ederek şöyle konuştu: “Şuanda 56 ülkeden bin 350 kişiye otellerde yer ayırttırdık. Bunlar bizim ayırttırdıklarımız. En az bir bu kadar da kendi imkanları ile gelecek olanlar var. Yurt içinden de en az 15-20 bin ziyaretçi bekliyoruz. Bu fuarda beklentimizin biraz daha fazla olmasının sebebi ise, portatif bir çadırla alanımızı genişlettik. Katılımcı sayımız fazlalaştı. Ayrıca ülkemizde iç ve dış sorunların azaldığı dönemdeyiz. Komşularımızla aramız iyi. Suriye ve Mısır haricinde potansiyel müşterilerimiz olan bölgelerde de sorun yok. Yurt içinde de barış havasında olunması, huzur olması bizleri umutlandırıyor. Bu fuarda hem yurt içinde, hem de yurt dışında daha fazla satış olacağını düşünüyoruz.”



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00