İKRAM ET İZED ÜYELERİNİ İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTURDU

İKRAM ET İZED ÜYELERİNİ İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTURDU

Zihinsel Engeliler Derneği (İZED)’ne İkram Et iftar yemeği düzenledi. Engellileri çocukların ve ailelerinin katıldığı iftar yemeğinde konuşan İlçe Kaymakamı Durmuş Gencer, engellilere yönelik kültürel ve sosyal etkinliklerin yapılması gerektiğini sö

İkram Et İnegöl Zihinsel Engeliler Derneği (İZED)’ne iftar yemeği düzenledi. Geçtiğimiz Cumartesi akşamı ilki gerçekleştirilen iftarın Pazar akşamı ikincisi gerçekleştirildi. İftar yemeğine İlçe Kaymakamı Durmuş Gencer, İZED yönetimi ve engelli aileleri katıldı.

İftarın ardından bir açıklama yapan İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği(İZED) Başkanı Halil Peynirci, dernek olarak her türlü sosyal aktivitenin içinde olduklarını yaz aylarında düzenlenen tarihi ve turistlik mekânlara yapılan ziyaretler ile engelli çocuklara moral vermeye çalıştıklarını söyledi.

İnegöl’de İki Bin Engelli Var

Kaymakam Durmuş Gencer, İnegöl`de iki bine yakın engellinin olduğunu aktararak, “Ülkemizde nüfusun yüzde 8`i bir şekilde engelli durumunda. Bu rakam ihmal edilemeyecek kadar önemli bir rakam ve önemli sosyal beşeri ihtiyaçlara özel ilgiye muhtaç bir kesim. Bu çağdaş toplumlarda bu kesime özel ilgi gösterilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Devletimizin sosyal alanlarda böyle organizasyonlar yapması devletimizin sosyal gereğidir. İnegöl`de ve ülkemizde bu konuda çok önemli mesafeler kat ediyoruz. Özellikle bu kapsamda evde bakım ücretleri uygulamasının çıkması, 2022 sayılı yasa gereği gerçek hak sahiplerine doğru olayın yönlendirilmesi bana oldukça ileri bir mesafedir. Eskiden bu yasa yaşlı aylığı olarak bilinirdi. Şimdi öyle değil. Sadece para yardımı yetmiyor. Kültürel, sosyal etkinlikler gerekiyor." dedi.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın Eylül ayında üç başlık altında teklif çağrısı yapacağını ve çevre ile sosyal hizmetler alanında BEBKA`dan destek alma konusunda talepte bulunacaklarını aktaran Kaymakam Gencer, "İnşallah bu konuda çalışmalar yapacağız. Her şey engellimiz için. Kadınlara, yaşlılara, engellileri pozitif ayrımcılık yapılması artık dinin, vicdanın bir gereğidir. İnşallah bizde böyle yapacağız. Ramazan bayramınızı şimdiden kutluyorum. Giray Civelek`e düzenlediği iftardan dolayı da teşekkür ederim"  diye konuştu.

İkram Et firma sahibi Giray Civelek ise, firma olarak düzenledikleri iftar yemeğine katılan engelli çocuklara ve ailelerine teşekkür etti.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32