İlaç kutuları gelişi güzel atıldı

İlaç kutuları gelişi güzel atıldı

İnegöl´ün kırsal kesimlerinde sebze ve meyve ilaçlarının gelişi güzel atılması nedeni ile dağa severler tepkilerini dile getirdi. Hava ve doğanın kirlenmesi nedeni ile doğaseverler ilgili makamlardan yardım bekliyor.

İnegöl´de bir çok kırsal mahalleyi gezerek doğada vakit geçiren isimlerden biri olan Bekir Hamlakay, yine gezinti için çıktığı kırsal alanlarda gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü.

 

Zirai ilaç plastiklerinin gelişigüzel doğaya atıldığını ifade eden Hamlakay, "İlçemiz bir tarım bölgesi, dolayısıyla sebze ve meyvelere atılan ilaçlar çok kullanılıyor. Bu nedenle çevremize rastgele atılan binlerce kutu plastik çevremizi ve doğamızı kirletiyor. Bu arada bazı vatandaşlar yakmak şartıyla yok ettiklerini zannettikleri atıklar, çevreyi ve havayı kirlettiklerinin farkında olmadıklarını görüyorum. Sonuç olarak her nedense İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Ziraat Başkanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü çevremize rastgele atılan ve çevremizi kirleten bu tarım ilaç atıklarının geri dönüşümü hususunda hiç bir çalışma yapmadıklarını görüyor ve üzülüyorum. Bu konunun yetkililer tarafından gündeme getirilmesi ve bir an önce çalışma yapılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf:M.Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50