www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İLÇE MÜFTÜSÜNDEN NAMAZADAVET

İLÇE MÜFTÜSÜNDEN NAMAZADAVET

İlçe Müftüsü Kazım Güzel, camilerin sadece yaşlılar için değil her yaştan insan için namaz kılma yeri olduğunu belirterek kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla, engellisiyle, sağlamıyla tüm vatandaşları camilere davet etti.

 

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Yeniceköy Mahallesi´nde bulunan Fatih Camii ile Ali Şefika Göztepe İmam Hatip Ortaokulutarafından geçtiğimiz Cuma günü ortaklaşa bir program düzenledi.Programa; İlçe Müftüsü Kazım Güzel,okul müdürü, öğretmenler, öğrenci velileri ve cami cemaati katıldı.

 

İmam Hatip Okulu öğrencisi Ekrem Durgun tarafından Kur´an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda kız ve erkek öğrencilerin seslendirmiş oldukları ilahiler büyük beğeni topladı.Sena Erik adlı öğrenci tarafından okunan Kur´an-ı Kerim ile öğrenciler programlarını sona erdirdiler.

 

?CAMİLER SADECE YAŞLILAR İÇİN YAPILMADI?

Program ile ilgili bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Kazım Güzel; ?Özellikle camilere, Kur´an kurslarına ve İmam Hatip Okullarına sahip çıkılması gerekiyor. Camiler sadece yaşlılar için yapılmadı. Buralarçocukların, engellilerin,gençlerin ve hatta bayanlarında namaz kılma yerleridir. İnegöl´deki camilerimizde engellilere yönelik bir ihtiyaç olduğunda derhal bu ihtiyaç giderilecektir. Hem kadınların hem de engelli kardeşlerimizin camilere gidip gelmeleri çok önemlidir? dedi.

 

?CAMİLERDEKİ ÇOCUK SESLERİ MUTLULUK VERİCİDİR?

Güzel; Kuran-ı Kerim ayetleri ve Hadis-i Şeriflerde camilerin önemli olduğunu, imarının,camilere devam etmenin önemli olduğunu ifade etti.Ayrıca İmam Hatip nesline de ihtiyaç olduğunu ve bu okullara yapılacak katkının,verilecek desteğin de önemli olduğunubelirtti.Güzel, ?Camilerde çocuk sesleri bizler için rahatsızlık değil mutluluk vesilesidir. Ailece camilere gelinmesi gerekir? şeklinde konuştu.

 

Güzel son olarak programda emeği geçenlere veilahiler okuyan İmam Hatip öğrencilerine teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

 

Konuşmaların ardından programa katılanlara pilav-ayran ikramında bulunuldu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00