İLÇE TARIMDAN BAYRAM DENETİMİ

İLÇE TARIMDAN BAYRAM DENETİMİ

İnegöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yaklaşan ramazan bayramı öncesi gıda kontrollerini arttırdı. Tatlı ve unlu mamullerin satışı ile imalatının yapıldığı işyerlerine denetim gerçekleştirildi.

Ramazan ayı ile birlikte gerek İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, gerekse de Zabıta ekipleri gıda üretimi ve satışı yapılan işyerlerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Önceki gün İnegöl Belediyesi Zabıta ekiplerinin pide denetiminde düşük gramajlı 200 pideye el konduğu açıklanırken, dün de İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri özellikle bayram öncesi tatlı ve unlu mamullerin satışı ile imalatının yapıldığı iş yerlerine denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde eksikleri bulunan işyerleri uyarılırken, firmalara eksiklerini gidermeleri için ek süre tanındı.

EKSİKLERİ BULUNANA EK SÜRE TANINDI

Yapılan denetimlere ilişkin açıklamalarda bulunan İnegöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, “Özellikle yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı münasebeti ile tatlı ve unlu mamuller gibi gıda ürünlerine talebin artması İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin denetimlerini sıkılaştırmalarına sebebiyet vermiş ve 5996 sayılı kanun ve ilgili yönetmelik gereğince iş yerlerinin imalathaneleri, depoları yoğun bir incelemeye tabi tutulmuştur. Yapılan denetimlerde bazı iş yerleri denetimlerden tam not alırken, bir kısmında görülen eksiklikler iş yerlerinin ilgili sorumlularına aktarılarak eksik olan kısımların ivedilikle sıkı bir şekilde gözden geçirilerek düzeltilmesi hususunda firmalara ikinci bir ek süre tanınmıştır. Düzeltme olmayan firma veya iş yerlerine ilgili kanun gereği yasal işlemler uygulanmıştır” dedi.

Mahmut Doğru, tüketicilerin almış oldukları gıda maddelerinde karşılaştıkları herhangi bir olumsuz durumda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Alo Gıda 174 şikayet hattına ücretsiz olarak ihbarda bulunabileceklerini söyledi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07