www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İlçe Müftüsü Helâlleşti

İlçe Müftüsü Helâlleşti

Yaklaşık 4 yıldır İnegöl'de görev yapan ve emekli olmak için gün sayan Müftü Bayram Canbey için Cuma günü İshakpaşa Camii'nde veda programı düzenlendi.

Geçtiğimiz Cuma günü İshakpaşa Camii`nde vaaz veren İlçe Müftüsü Bayram Canbey için mini bir veda programı düzenlendi.

 

CEMAATLE HELALLEŞTİ

Program sonunda bir açıklama yapan Müftü Bayram Canbey, Yaklaşık 3 yıl 7 aydır İnegöl'de görev yapıyordum. Allah nasip ederse inşallah gelecek Perşembe günü memuriyet hayatım sonlanmış olacak. Fazla uzağa girmeyeceğim. İnegöl basını ile beraber çok güzel programlar yaptık. Bu nedenle sizlere de çok teşekkür ediyorum. İnegöl'de gerçekten çok huzurlu günler geçirdim ve İnegöl'den güzel bir şekilde ayrılıyorum. Uzağa gitmiyorum ve ara sıra yine İnegöl'e geleceğimi düşünüyorum. Cemaatimiz ile helalleştik. Benden taraf hakkım varsa da herkese helal olsun” dedi.

 

BİZİM MESLEĞİMİZ BİTMEZ

Memuriyet hayatının bitmeyeceği belirten Canbey, Bizim mesleğimizde aslında yani tamamen görevi bırakıp bir kenara geçmek olmuyor. Bulunduğumuz yerlerde illa imam arkadaşlarımız bizim bir şeyler konuşmamızı isteyecek ve bizler de çıkıp bir şeyler anlatmak durumunda olacağız. Bu namaz için de geçerli. Namazı siz kıldırır mısınız dediklerinde yine bizler namaz da kıldıracağız. Dediğimiz gibi mesleğimiz memuriyet kısmı olarak son bulacak olsa da devam edecek” şeklinde konuştu.

 

MAKAM VE MEVKİLER BİRER EMANETTİR

İshakpaşa Camii İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş ise, Bugün Cuma namazında İlçe Müftümüz merkezi vaaz ile de ifade ettiği gibi görev süresini tamamladı ve emekliye ayrılacak. Bizler cami görevlileri olarak biliyoruz ki mahkeme kadıya mülk değil, sahip olduğumuz makamlar, mevkiler bizlere birer emanettir. Biz bu şuur ve hissiyat ile görev yapıyoruz. Sayın Müftümüz Bayram Canbey de 3,5 yıllık İnegöl mesaisini sonlandırdı. Merkez cami görevlileri ve derneğimiz ile Müftümüzün görev yaptığı süre, yaptığı hizmetlerden dolayı hem cemaatimiz hem de ilçe halkımız adına kendisine çiçek takdim ettik. Müftümüz Bayram Canbey'e emekliliğinde sağlık, afiyet ve mutluluk içerisinde hayırlı ömür diliyoruz” açıklamalarında bulundu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71