www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İLHAM KAYNAĞI ULUŞEHİR

İLHAM KAYNAĞI ULUŞEHİR

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Yıldızı her geçen gün parlayan Türkiye ve dünyadaki turizm hareketliliği hedeflerimiz için itici bir güçtür, ilham kaynağıdır. Ulu şehir Bursa, sahip olduğu değerleriyle, bütün dünya insanlarına çok şey vaat ediyor" dedi.

III.METEX turizm etkinliği Bursa Valisi Münir Karaloğlu himayesinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, BEBKA (Bursa, Eskişehir, Bilecik) Kalkınma Ajansı ve Bursa Turizm, Kültür, Tanıtma Birliği`nin destekleri ve Mercan Turizm organizesi ile Merinos AKKM`de başladı. 17 Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkesinden 155 seyahat acentesi, tur operatörü, yatırımcı ve 10 medya mensubunun katıldığı etkinlik tanıtım, konferans ve BB görüşmeleri şeklinde devam edecek.

BURSA BİR SU MEDENİYETİDİR

Bursa olarak METEX Fuarına ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bursa Valisi Münir Karaloğlu, açılışta yaptığı konuşmasında, “Ulu Şehrimize, Bursa’mıza hoş geldiniz. Meşhur Osmanlı Seyyahı Evliya Çelebi Bursa`yı gördükten sonra, şu meşhur hükmü verir; ‘Ve`l hasıl Bursa sudan ibarettir’. Çelebi’den sonra dünya da Bursa da çok değişti. Değişmeyen şeyler de var. Billur suları, çağlayanları, termal kaplıcalarıyla, Bursa bir su medeniyetidir. Hafızamız yerli yerindedir. Bursa kökleri üstünde yükselmektedir” dedi.

DÜNYADA SÖZ SAHİBİYİZ

Karaloğlu, “Dün bir imparatorluğa başkentlik yapan şehrimiz, bugün de Türkiye’nin müstesna şehirlerinden biri. Sanayi, tarım, ticaret, tekstil, otomotiv gibi bütün sektörlerde Türkiye’nin öncü şehirlerindeniz, Dünyada söz sahibiyiz. Turizm’deki büyük potansiyelimizi, doğal ve kültürel hazinelerimizin her birini yeni dünyalara arz ediyor. Birlikte kazanmak için, yine birlikte çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

DEV ENDÜSTRİ

21. yüzyılın biliş çağı olduğunu ve ulaşımın olağanüstü hızlandığının altını çizen Vali Karaloğlu, “Alışveriş, sağlık, kültürel ve sportif faaliyetler için İnsanlar artık çok daha kolay hareket ediyor. Milyonlarca insan, bir ülkeden diğerine seyahat ediyor. 2013’te, 1 milyardan fazla insan seyahat etti. Turizm, tüm insani faaliyetlerin ortak paydası haline geldi. Turizm, 1,2 trilyon dolarlık devasa bir endüstriye dönüştü. Hedefimiz, bu pastadan hissemize düşeni en az ikiye katlamaktır. Yıldızı her geçen gün parlayan Türkiye ve dünyadaki turizm hareketliliği hedeflerimiz için itici bir güçtür, ilham kaynağıdır. Ulu şehir Bursa, sahip olduğu değerleriyle, tarihi ve kültürel hazineleriyle, Bütün dünya insanlarına çok şey vaat ediyor. Bütün turizm çeşitlerinde iddialıyız. Ortadoğu’dan, Kuzey Afrika’dan gelen misafirlerimize ise, Turist gözüyle bakmıyoruz. Sizler bizim için aynı zamanda, dost ve kardeşsiniz. Bizim bir atasözümüz var; ‘Dost ile ye iç ama alışveriş yapma’ denir. Hayır, hem yiyip hem de içeceğiz hem alışveriş hem ticaret yapacağız. Hem iş konuşacağız. Hem hasret gidereceğiz. Sizlerle olan dostluğumuzu hayırlı işbirliklerine dönüştüreceğiz. Fuar boyunca yeni iş imkânlarını, yeni pazarlama stratejilerini turizm profesyonelleri değerlendirecek. İnşallah fuardan tüm katılımcılar kazançlı çıkacak, Güçlü işbirlikleri, güçlü dostluklar kurulacak” diye konuştu.

BURSA, TÜM ZAMANLARDA GÜZEL ŞEHİRDİR

METEX Fuarına ev sahipliği yapmaktan dolayı memnun olduğunu belirten Karaloğlu, “Verimli, bereketli, hayırlı işbirliklerine imza atmayı temenni ediyorum. Evliya Çelebi, Bursa sudan ibarettir demişti. Onu şu sözle takviye edelim. Bursa tüm zamanlarda güzel şehirdir. Güzel olan hiçbir şey de hülasa edilemez. Dost bir ülkede, Uluşehir Bursa’da, evinizdesiniz. Hoş geldiniz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Vali Karaloğlu; Mercan Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı ve Metex Ceo`su Dr. Cüneyt Mengü, Bahreyn Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Jassem İbol, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Çokçevik`e plaket verdi. Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra yabancı konuklarımız ülkemizin turizm profesyonelleriyle karşılıklı olarak mevcut ilişkileri üzerinde ve yeni iş olanaklarını geliştirme konularında görüşmelere geçtiler. Etkinliğin akabinde yabancı konuklar için iki gün sürecek Bursa ve çevresini tanıyacakları İNFO gezileri düzenlenecek. 



  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00