İLK KAFİLE YOLA ÇIKTI

İLK KAFİLE YOLA ÇIKTI

Umre sezonunun 56 kişilik ilk kafilesi, İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen programlakutsal topraklara uğurlandı.

 

İnegöl Müftülüğü, 2015 yılının son, umre sezonunun ise ilk kafilesini dün kutsal topraklara gönderdi. 56 kişilik kafile, öğlen namazı sonrası Fatih Cami önündeki alandan yüzlerce kişi tarafından uğurlandı. Kutsal topraklara gitmek için yola çıkan umrecilerin önce karayolu ile Yenişehir´e, ardından da uçakla Medine´ye gideceği açıklandı.

 

UMRECİ SAYISINI 700´E ULAŞTIRMAK İSTİYORUZ

Duygusal vedalaşmalara sahne olan umre yolculuğu öncesi İnegöl Müftüsü Kazım Güzel tarafından dualar okundu. Yolculuk öncesi bir konuşma yapan Müftü Kazım Güzel, ?Şuana kadar Müftülüğümüze yazılan umreci sayısı 320 oldu, ancak biz bunun sene sonuna kadar 700´lere ulaşabileceğini tahmine diyorum. Bu kafilede 56 kişi gidiyor. Başlarında da 3 tane görevlimiz gidiyor. İkinci kafile de Ocak 15´te gidecek. Bu tarihten sonra da belli aralıklarla umrecilerimizi göndermeye devam edeceğiz? dedi.

 

24 GÜNLÜK ?KUTSAL? ZİYARET

Umrecilerin yolculukları hakkında bilgi veren Güzel, ?Umrecilerimiz buradan karayoluyla Yenişehir Havaalanına, oradan da havayoluyla Medine´ye gidecekler. Medine´de bir süre kaldıktan sonra, Mekke´ye geçecekler. Toplamda 24 gün kutsal topraklarda kalacaklar? şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL İLLERLE YARIŞIYOR

İnegöl´ün hac ve umreye olan ilgisine değinen Güzel, ?İnegöl´ümüz umreci ve hacca ilgi alaka bakımından nadir ilçelerimizden. Beklide bir ilin gönderdiği kadar umreci gönderiyoruz elhamdülillah. Bu da vatandaşlarımızım dini salabetlerinin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor? diye konuştu.

 

?UMRE KİŞİNİN KENDİNİ YENİDEN İNŞA ETMESİDİR?

?Aslında ömür kelimesi ve imarette umre sözünden gelir? diyen Güzel, ?Kişinin kendini yeniden imar etmesi, inşa etmesidir. Duygu, düşünce, his olarak yeniden kendisini fıtratına, fabrika ayarlarına döndürmesi demektir. Hem de bir eğitim yolculuğudur, hem bir vuslat yolculuğudur. Umreyi bunun için biz önemsiyoruz. Hem kabul olacak bir ibadetler bütünü, hem geçmiş günahlardan arınma için bir vesile, hem de kendini yeniden imar etmenin bir vesilesi olarak görüyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24