www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İlk kafile yola çıktı

İlk kafile yola çıktı

İnegöl Belediyesi´nin her yıl farklı şehirlere düzenlediği kültür ve tarih gezileri kapsamında bu yıl ?Kuruluştan Fethe İstanbul Kültür ve Tarih Gezisi´ sloganıyla düzenlenen İstanbul gezisi, Pazar gecesi ilk kafilenin yola çıkmasıyla start aldı.

İnegöl Belediyesi, 8 yıldır gerçekleştirilen tarih ve kültür gezilerini bu yıl da yeni bir rota ve yeni bölgelerle sürdürüyor. Geçtiğimiz yıllarda çeşitli yaş gruplarındaki vatandaşlara yönelik Bursa, Çanakkale, Konya, Ankara ve İnegöl´ün Değerlerine Yolculuk adı altında tarihi ve kültür gezileri düzenlenirken, geleneksel hale getirilen Kültür ve Tarih Gezilerinin 9´uncu yılında bu yıl vatandaşların yoğun talebi üzerine İstanbul gezisi düzenleniyor.

8619 Kişi Kayıt Yaptırdı

?Kuruluştan Fethe İstanbul Kültür ve Tarih Gezisi´ adıyla düzenlenen gezilerin kayıtları 20 Mart 2019 Çarşamba günü başlamış ve 30 Mart 2019 Cumartesi gününe kadar devam etmişti. Kayıtlar süresince İnegöl Belediyesi vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. 10 günlük süre zarfında toplam 8619 kişi gezilere katılmak için kayıt yaptırdı.

Kayıt Yaptıran Herkes Gidecek

Kayıtların alınmasının ardından, İstanbul Kültür ve Tarih Gezisinin startı 07 Nisan Pazar gecesi ilk kafilenin yola çıkmasıyla verildi. Hafta içi her akşam iki otobüs ile toplamda 90 kişinin katılacağı gezi, Ramazan ayına kadar devam edecek. Ramazan ayında verilecek bir aylık aranın ardından bayram sonrası geziler devam edecek. Kayıt yaptıran tüm vatandaşların İstanbul Kültür ve Tarih Gezisine katılımı sağlanacak.

Ulaşım, Rehberlik Ve Kahvaltı İkramı

Gezi kapsamında İnegöl Belediyesi tarafından ulaşım ve rehberlik hizmetleri yanında bu yıl kahvaltı ikramı da yapılacağı belirtildi. Gezi süresinde kahvaltı harici yemek ihtiyaçları ise vatandaşlara ait olacak.

Gezi Güzergâhı

İstanbul Kültür ve Tarih Gezisi için yola çıkacak olan kafileler, sabah namazını Çamlıca Camisinde kılacak. Gezi buradan başlarken, ardından sırasıyla; Çamlıca Tepesi, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Meydanı, 2. Abdülhamid Türbesi, Panorama 1453, Minyatürk, Eyüp Sultan Camisi ve Pierre Loti ziyaret edilecek.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29