www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İlk kazma vuruldu

İlk kazma vuruldu

İnegöl Belediyesi´nin kavşak düzenlemeleri kapsamında başlattığı çalışmalarda sıra Belediye kavşağına geldi.

İnegöl´de özellikle şehrin ana arterlerinde yaşanan trafik yoğunluğunun azaltılması ve şehrin trafik akışının düzenlenmesi amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor. İnegöl Belediyesi, bu kapsamda Bursa Büyükşehir Belediyesi desteği ile AVM kavşağında yeni bir kavşak modelini hayata geçirmişti. İkinci kavşak düzenleme çalışması da Belediye kavşağında başladı.

 

Dönel kavşağın kaldırılarak direk geçişin sağlanacağı belediye kavşağında başlayan çalışmaları, Belediye Başkanı Alper Taban yerinde inceledi. Başkan Yardımcıları Adil Kansu, Eşref Yiğit ve Sabri Günaydın´ın da eşlik ettiği inceleme sonrası bir açıklama yapan Başkan Taban, ?Bugün belediyemizin önündeki kavşakta trafiği rahatlatmak adına yaptığımız çalışmaları kamuoyu ile paylaşmak adına bir araya geldik. Bildiğiniz gibi bayram öncesinde tamamladığımız AVM kavşağından sonra, planlı olarak yaptığımız çalışmalar devam ediyor. Bugün Belediye kavşağımızın önündeyiz. Bunu geçtiğimiz hafta başlatmayı planlıyorduk ancak biliyorsunuz öğrenci kardeşlerimizin sınavları vardı. Onlara engel olmamak, rahatsız etmemek adına, trafiği aksatmamak için bugüne erteledik. Ancak arkadaşlarımız küçük küçük çalışmalara başlamıştı? dedi.

 

HEM DÖNEL KAVŞAK HEM SİNYALİZASYONA İHTİYAÇ YOK

İnegöl trafiğini, ulaşımını rahatlatmak gerektiğini ifade eden Taban, ?Bununla ilgili göreve geldiğimiz günden bu güne yaptığımız toplantılarla belirli tespitler yapmaya çalıştık. Bu tespitleri yaparken de sadece Alper Taban´ın veya Ahmet´in Mehmet´in değil, bu konuda uzman olan arkadaşlarımızın sorumluluğu olan kuruluşların desteklerini alarak, en başta Bursa Büyükşehir Belediyemizin ulaşım dairesi başta olmak üzere; İnegöl´de emniyet müdürlüğümüzün, trafik zabıta birimimizin, çalışma arkadaşlarımızın desteğiyle bazı sonuçlar çıkarmaya çalıştık. Büyükşehir Belediyemizin ulaşım dairesi belirli ölçümler yaptılar. Trafikteki araç ve yaya yoğunluğunu ölçümlediler. Bunları simülasyon üzerinde uygulayarak trafiğin nerelerde aksadığını öngörmeye çalıştılar. Nihayetinde bir dizi kararlar aldık. Önce AVM kavşağını sadece sinyalizasyon sistemiyle yönetmeye, beraberinde Belediye kavşağında da hem dönel ada hem de beraberinde bir sinyalizasyona ihtiyaç olmadığına karar verilmişti? diye konuştu.

 

GÜZEL BİR ALAN OLUŞTURULACAK

Belediye kavşağında öncelikli olarak dönel adayı kaldırarak beraberinde akıllı sinyalizasyonun uygulanacağını kaydeden Başkan Taban, şöyle devam etti: ?Yine bu kavşağa bakan tüm adaların da bu vesileyle parke taşlarını, bozulan, dökülen, sorunlu olan, su birikintilerine sebep olan bölgeleri ayarlayarak güzel bir alan oluşturmak istiyoruz. Burası şehrimizin en merkezi noktalarından biri. İnşallah tamamlandığında hem trafiğin rahatladığını hem de şehrimize yakışan bir görüntünün ortaya çıktığını göreceğiz.?

 

VATANDAŞLARIMIZIN DİKİRLERİNE AÇIĞIZ

?Bu süreçte fikir ve önerilerini iletmek isteyen vatandaşlarımız olursa memnun oluruz. Çünkü bildiğiniz gibi vatandaşımızın şehir yönetimine katılımcı olmasını arzu ediyoruz. Bizler biz en doğrusunu biliyoruz böyle olacak değil, en akılcı ve gerçekçi olan, en verimli çalışacağına inandığımız sonuca göre hareket etmeye çalışıyoruz. Çalışmamızın şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Başta çalışma arkadaşlarım olmak üzere Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´a, saha ekiplerine teşekkür ediyorum. Bursa Büyükşehir Belediyemizin destek ve katkılarıyla bunları gerçekleştiriyoruz. Burada Sayın Başkanımızın ve oradaki çalışma arkadaşlarımızın emeğini gözden kaçırmamamız lazım.?

 

KURALLARA UYALIM

?Bu düzenlemeler bittikten sonra ben sürücülerimizden ve yayalarımızdan şunu rica ediyorum; yapısal düzenleme tek başına çözüm değil. Kurallara uyma noktasında aracımızı doğru yerde, doğru güzergahta seyretmekten tutun da doğru yerlere park etmeye, yayalarımızın da yaya çizgilerinin belirtildiği alanlardan geçme hususunda özellikle rica ediyorum. Biz bunlara alışırsak İnegöl trafiği daha da rahatlayacaktır.?

 

ÇALIŞMALAR 20 GÜNDE TAMAMLANACAK

Başkan Taban, açıklamasının sonunda çalışmayı 15-20 gün içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini de dile getirerek; ?Çalışmalar kapsamında öncelikli olarak burada uzun süredir yaşanan su patlağı sorunu BUSKİ tarafından çözülecek. Küçük bir sorun değil ancak bu çalışmayı vesile bilerek bu sorunun çözülmesi için çalışma yapılacak. Çözdüğü gibi de düzenleme çalışması başlayacak. Maksimum 15-20 gün içerisinde düzenlemenin tamamlanmasını hedefliyoruz. Yolun altı da en az üzeri kadar yoğun ve karışık. İnşallah minimum sorunlar süreci daha kısa sürede tamamlarız? açıklamalarında bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36