www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İlk Kez Piknikte Buluştular

İlk Kez Piknikte Buluştular

İnegöl Posof Çakırkoç (MERE) Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği, geleneksel hale getirmek istedikleri eğlence seyranının ilkini Deydinler Mahallesi piknik alanında gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen seyrana İnegöl başta olmak üzere diğer şehirlerden ve Avrupa´dan gelen vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdiler. Yumurta yarışı, halat çekme yarışı, çuval yarışı gibi eğlencenin yüksek olduğu seyranda, vatandaşlar davul zurna eşliğinde yöresel oyunları oynayarak güzel anlar yaşadılar.

İnegöl Posof Çakırkoç (Mere) köyü Seyran programını tertip eden komisyon başkanı İsmail Ergün yaptığı açıklamada;  "Derneğimiz 2018 yılında kuruldu. Bugün seyranımızın bu seneilkini düzenliyoruz. Köylülerimizin, memleketimizden göç edip burada geçimini sürdürmek için geldiler. Köylülerimizin buralarda heder olmamaları için bir arada toplanabilmek için bu derneği kurduk. Her sene böyle piknik şöleni yaparak gelenekselleştirmek istiyoruz. Sürekli böyle devam ettirmeye çalışacağız. Seyran programımıza İnegöl başta olmak üzere diğer şehirlerden ve Avrupa´dan gelen köylülerimiz büyük bir ilgi gösterdiler.Davul zurna eşliğinde halaylarla doyasıya eğlendik. Çuval yarışı, yumurta yarışı,halat yarışı gibi yöresel yarışmalar yapıldı. Amacımız köylülerimizi buluşturmaktı ve kırk yıldır birbirlerini görmeyen bazı köylülerimizin duygusal anları görülmeye değerdi.Büyük beğeni toplayan seyranımıza katılan katkı sağlayan herkese sonsuz teşekkür ederim.? Dedi

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01