İLK KAZMA VURULDU

İLK KAZMA VURULDU

Mevcut Emniyet Binasının üzerinde bulunduğu alanda yapılması planlanan 8 bin metrekarelik yeni Emniyet Binası için ilk kazma vuruldu. Sondaj çalışmaları başlayan Emniyet Binasının birkaç hafta içerisinde ihaleye çıkması bekleniyor.

İnegöl’e yapılacak olan yeni Emniyet Müdürlüğü binası için ilk kazma vuruldu. Sondaj çalışmaları dün başlayan emniyet binası inşaatının 5 bin metrekare olarak hazırlanan projesinin, 8 bin metrekareye çıktığı bildirildi. Emniyet binasının ihalesinin ise iki hafta sürecek olan sondaj çalışmaları sonrasında yapılacağı öğrenildi.

25 YILLIK PROJE

Sondaj çalışmaları sırasında bir açıklama yapan İnegöl Emniyet Müdürü Murat Sevinç, yeni binanın zemin etüdüyle ilgili çalışmaların başladığını söyledi. Sondaj çalışmalarının yaklaşık 2 hafta süreceğini kaydeden Müdür Sevinç; “Projemizde de bir değişiklik oldu. 5 bin metrekare olarak hazırlanan projemiz 8 bin metrekare kapalı alana çıkarıldı. Bu değişikliğin sebebi de yapılacak proje İnegöl’ü 10 yıl kadar idare edebilecekti. Geçtiğimiz haftalarda Emniyet Genel Müdürlüğü İnşaat Emlak Daire Başkanlığımızın yanına gittim İl Emniyet Müdürüm ve Kaymakamımızın bilgisi dahilinde. Orada yeni binanın projesini 20-25 yıllık bir orta vadeli plan olarak düşündük. Onun için 8 bin metrekare olmasıyla ilgili olarak beraberimizde de resmi yazı götürdük. Resmi yazıyı elden götürüp daire başkanımızla da görüşünce onlar da olumlu karşıladı ve proje onaylandı. İnegöl’de bu binayı 20-25 yıl emniyeti tek çatı altında tutacak proje olarak değerlendiriyoruz” açıklamalarında bulundu.

1,5 YILDA TAMAMLANACAK

Müdür Sevinç, 2 hafta sürecek olan sondaj çalışmaları sonrasında bina inşatının ihaleye çıkarılacağını söyledi. Yeni Emniyet Müdürlüğü binasının tamamlanması ise 1 buçuk yıl olarak planlandı.



  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04