İlk Şahsi Resim Sergisini Açtı

İlk Şahsi Resim Sergisini Açtı

Yaklaşık 2 yıldır iş yerinde boş vakitlerini resim yaparak değerlendiren Canan Yeyğel, ilk şahsi resim sergisini dün Kütüphane sergi salonunda açtı. 40 eserin yer aldığı sergi 28 Mayıs’a kadar açık kalacak.

Garaj yolunda bulunan yapı malzemeleri dükkânında yıllardır esnaflık yapan Canan Yeyğel, 1 buçuk yıl önce boş vaktini değerlendirmek için yaptığı kara kalem çalışmalarını İlçe Kütüphanesinde sergiledi.

Açılan sergide Canan Yeyğel’e ait 36 eser ile birlikte 23 yaşındaki kızı Çiler Yeyğel’in de yapmış olduğu 4 eser yer alıyor. Sergi açılışına başta İlçe Kaymakamı Durmuş Gencer olmak üzere Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Kütüphane Müdürü Kenan Kahraman ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergi açılışı öncesi konuşan Canan Yeyğel, Kendi şahsi resim sergisinin açmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Resim bir sanat olduğu gibi, aynı zamanda bir terapidir. İnsanların hayatlarını çekilmez hale getirmesi de, çok güzel bir hayat sürmeleri de kendi ellerindedir. Özellikle boş vakti olanlar, resim yaparak hayatlarını renklendirebilir. Sergimizde bulunan 40 eserden 36’sı bana 4’ü de kızıma ait. Kütüphanede açmış olduğum sergide bana büyük destek veren Kütüphane Müdürümüz Kenan Kahraman’a da teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hedefim de Atatürk portrelerimi çoğaltarak İnegöl Kent Müzesinde Atatürk konulu bir sergi açmak” dedi.

Bayanların bir araya gelerek, daha önce Kütüphanede sergi açtığını dile getiren İlçe Kaymakamı Durmuş Gencer, açılan serginin anlamlı ve büyük başarı olduğunu söyledi. Yapılan konuşmaların ardından sergi izlenime açıldı. Açılış töreni serginin gezilmesi ile sona erdi.

 

 

 

 



  • BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    34,66% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2402,97% 0,12
  • Ç. ALTIN

    3892,73% -0,26