İLK TAPU AKYOL KARDEŞLERİN OLDU

İLK TAPU AKYOL KARDEŞLERİN OLDU

İnegöl Mobilya ve Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin ilk tapusu, projenin öncülerinden olan Akyol Mobilya ve Orman Ürünleri Tic. Ltd. Şti. sahipleri Şefik Akyol ve Mustafa Akyol kardeşlere takdim edildi.

 

İnegöl Mobilya ve Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (2. OSB) ilk tapusu, projenin öncülerinden olan Akyol Mobilya ve Orman Ürünleri Tic. Ltd. Şti. sahipleri Şefik Akyol ve Mustafa Akyol kardeşlere dün İnegöl Tapu Müdürlüğü’nde düzenlenen tören ile takdim edildi.

 

HEDEFE 2023’TEN ÖNCE VARACAĞIZ

Gerçekleştirilen tören esnasında bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl olarak çok özel bir mutluluğu yaşıyoruz. İnegöl 2. Organize Sanayi Bölgesi yani Mobilya ve Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi sürecine 2006 yılında başlandı. Dönemin Kaymakamı ve bu konudaki kurum ve kuruluşlarımızın çok büyük emekleri ve gayretleri oldu. Bu kuruluş, İnegöl Belediyesi, İTSO ve İl Özel İdaresi ortaklığında kurulmuş bir tüzel kişiliktir. 2009 senesinde ilk Akyol Mobilya ve Orman Ürünleri Tic. Ltd. Şti.’nin sahipleri olan Şefik ve Mustafa Akyol ilk inşaatı başlatanlardı. O zamanlar çok şeyler söylendi. Dağ başına mobilya fabrikaları mı olur, burada bu çalışma mı yapılır dendi. Mobilyacılar kendilerine organize sanayi yapamazlar dendi. En küçüğü 10 dönüm olan bu alanların çok iddialı bir proje olduğu söylenildi ama Allah’a hamdolsun bu sıkıntıların hepsi aşıldı. Şuan 13 faal fabrikamız, 93 civarında tahsisimiz var. Şuan devam eden hafriyat ve temel çalışmaları var ki bunlara beraber 3-4 sene içerisinde İnegöl’ün 2023 1 milyar dolar hedefine 2023’e varmadan yakalayacağız. OSB’de buna çok önemli mekân, öncelik teşkil edecek. Ben özellikle orada ilk fabrika yapma cesaretini gösteren Akyol kardeşler tapu konusunda da ilk oldular. Bugün mini bir törenle bunu kamuoyu ile paylaşıyoruz. Ben kendilerini kutluyorum. Bu an, yakın gelecekte tüm dünyada söz sahibi olacak İnegöl Mobilyası’nın tarihi anlarından birisidir. Bugünleri bizlere nasip ettiği için Cenabı Hakka şükrediyorum. Bu süreçte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

GÜVENDİK, TAŞINDIK, MEMNUNUZ…

Projeyi başlatan ve emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Firma ortaklarından Şefik Akyol, “Eski Kaymakamımızın, bugünkü Kaymakamımızın, Ticaret Odamızın ve Belediye Başkanımızın çok emekleri oldu. Bugün bunu daha iyi anlıyorum. Güvendik, taşındık. Çok memnunuz ve çok rahatız. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

 

ÖNCÜ OLDUK, BEDEL ÖDEDİK

Bugünü tarihi ve önemli bir gün olarak gördüğünü belirten Firma ortaklarından Mustafa Akyol ise, “Bugünün hikâyesini kısaca anlatmak istiyorum. İnegöl mobilyasının gelişmekte olduğu yaklaşık 4-5 yıl önceki dönemde Başkanımız Alinur Beyin yanına gitmiştim ona İnegöl Mobilyasının hızla büyüdüğünü, yerlerimizin küçük olduğunu söyleyerek mevcut OSB’nin arkasında 30-40 mobilyacıya 7’şer, 10’ar dönüm yer açmamızı istedim. İnegöl’ün çok açılacağını, gelişeceğini söyledim. Başkanım ‘Sana yer lazım olduğu için böyle konuşuyorsun. Senin gibi düşünen 20 tane adam getir ben sana başka şeyler düşüneceğim’ dedi. Yaklaşık 3 gün sonra bir toplantı yaptık ve 27 tane yer ihtiyacı olan arkadaşımızı topladım. İTSO Konferans salonu ile 27 arkadaşımız ile birlikte yere ihtiyacımız olduğundan dolayı bir araya geldik. Başkanım da o günkü kararlılığımızı görünce bize inandı. O dönemlerde İnegöl’ümüzün Kaymakamı Erdoğan Bektaş Bey de yeşil alanlara yapılan fabrikalara üzülüyormuş ve İnegöl mobilyacılarına ne yaparız diye düşünüyormuş. O da bu olayı üzerine tevafuk geldi. Bu olayın üzerine Erdoğan Bektaş’ın Kaymakamımızın, Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve Ticaret Odamızın çok büyük destekleri ile bu 2. OSB’nin arsaları alındı, kamulaştırıldı. O dönemde bize, ‘Siz delisiniz. Orada fabrika yapılır mı?’ dediler. Hatta kiracısı olduğum bir işadamına 1 yıl sonra taşınacağımızı söylediğimde ‘1 yıl içerisinde taşınırsan 500 bin dolar sana hibe vereceğim’ dedi. Cenabı Allah nasip etti biz 1 yıl içerisinde oraya taşındık. Bugün de tapumuzu alıyoruz. Akyol Mobilya ailesi olarak belki bize bedeli biraz ağır oldu, piyasa şartlarından daha fazlaya mal oldu ama bugün geldiğimiz noktada ailece insanlara hayatta her şeyin para olmadığını göstermiş olduk. Bir konuda öncü olduk, bedel ödedik ve bunun sonucunda İnegöl Mobilyasına büyük bir ışık ve vizyon açtık. Tabi biz bunu bizimle birlikte hareket eden mobilyacı kardeşlerimiz ile birlikte yaptık. Bunlar buranın kahramanlarıdır. Benim adıma tarihe geçecek büyük işler yaptılar. İnşallah 2. OSB uzun vadede büyük gelişmelere vesile olacaktır ve ben İnegöl Mobilya sanayisinin son 100 yıl içerisindeki en büyük birkaç projesinden biri olduğunu düşünüyorum. İnegöl’e, mobilya sektörüne hayırlı olsun.” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07