www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İlkel ortamda konaklama

İlkel ortamda konaklama

Türkiye´nin çeşitli şehirlerinden İnegöl´e kurban satmaya gelen celepler, belediyeye ait hayvan pazarındaki ilkel ortamda konaklamak zorunda kalıyorlar.

Türkiye´nin birçok bölgesinden İnegöl´de kurulan hayvan pazarına akın eden celepler, bir yıl boyunca büyüttükleri hayvanları satmak için pazarda yerlerini aldılar.

Kurbanlık hayvanları için oluşturulan kotralarda kurbanlıklarla birlikte uyuyan celepler, hayvanlarının yanında hem yemeklerini yiyorlar hem de nöbet tutuyorlar. Kotralarda battaniyeye sarılıp yatan celepler piknik tüplerinde yemek yaparlarken, çay demleyip keyif yapmayı da ihmal etmiyorlar.

HAYVANLARIN BAŞINDA NÖBET TUTUYORUZ

Bir sene boyunca beslediği kurbanlıklarını satmak için Bitlis´ten İnegöl´e gelen kurbanlık hayvan satıcısı İlamettin Çalışkan, ?Bitlis´ten yani bin 500 kilometre yol geldik. Bir ay boyunca burada satış yapacağız. 20 gündür buradayız. Satışlarımız azda olsa oluyor. Hayvanlarımızın başında nöbet tutuyoruz. Bırakıp başka yerde konaklayamıyoruz. Mecburen hayvanlarımızın yanında oluşturduğumuz yatakta uyuyoruz. Hayvanlar gece uyanıyorlar. Bizde o sesle uyanıyoruz. Onlar uyuyunca bizde uyuyoruz, onlar uyanınca uyanıyoruz. Bize kolay ekmek yok. Hayvanların içinde yaşamımızı sürdürüyoruz. Makarna, yumurta, menemen, kendimiz yapıp yiyoruz. Zaman zaman çay demleyip içiyoruz? dedi. 

FİYATLARDA ARTIŞ YAŞANMADI

Fiyatlarda artışın olmadığını savunan Çalışkan  ?Millet yükseldi diyor ama söz konusu değil. Maliyetler arttı. Geçen sene yem fiyatları 40 liraydı, şimdi 65 liraya alıyoruz. Saman geçen sene 300 liraydı şimdi 700 liraya alıyoruz. Fiyatlarda artış yok?şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25