İLKSAN DELEGELERİ SEÇİLDİ

İLKSAN DELEGELERİ SEÇİLDİ

İlkokul Öğretmenleri Yardımlaşma Sandığı (İLKSAN) Delege Seçimi, 249 kişinin katılımı ile yapıldı. 5 delege adayının bulunduğu seçimde oyların çoğunluğunu alan Özgür Gümüş ve Süleyman Demir, delege olma hakkı kazandılar.

 

İLKSAN delege seçimi, dün Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonu´nda saat 08.00´da başlayarak 17.00´a kadar devam etti. Seçime; Türk-Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası katılırken Eğitim-Bir-Sen ise seçimi boykot ederek katılım göstermedi. İlkokul ve sınıf öğretmenleri, Milli Eğitim memurları ile daha önce sınıf öğretmeni olup daha sonra branş değiştirerek İLKSAN´dan ayrılmayan branş öğretmenlerinin oy kullandığı programda 249 oydan 247´si geçerli sayıldı.

Seçimlerin ardından yapılan sayımlarda 161 oy alan Şükrünailipaşa İlkokulu Müdürü Özgür Gümüş ve 144 oy alan Gaziosmanpaşa İlkokulu Öğretmeni Süleyman Demir, ilçe delegesi olarak seçildiler.

Gümüş ve Demir´in önümüzdeki dönemlerde Bursa´da yeniden seçime gidecekleri ve il delegesi seçilmeleri halinde Bursa´yı Ankara´da temsil etme fırsatı bulacakları belirtildi.

KAZANAN İLKSAN OLACAK

Sayımların ardından bir konuşma yapan Özgür Gümüş, ?4 sene önceki seçimlerde de Bursa İLKSAN il delegesi olarak seçilmiştim. Bu yıl İLKSAN seçimleri yenilendi. Türk-Eğitim-Sen olarak Süleyman Demir ile bu seçimlere katıldık. Az önce sonuçlar açıklandı. İlk 2 üye olduk. İLKSAN üyesi olan tüm öğretmenlere hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Seçime katılan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Burada kazanan şahıstan ziyade İLKSAN´ın kendisidir. İnşallah bundan sonraki süreçte İLKSAN´la ilgili güzel çalışmalarımız olur? dedi.

DEMOKRASİYİ YAŞATTIK

Süleyman Demir ise, ?Katılan herkese teşekkür ediyorum. Keşke daha fazla katılım olsaydı. Sandığımıza daha fazla sahip çıksaydık. Güzel bir yarış oldu. Demokrasiyi yattığımızı düşünüyorum? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54