www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

I’M Design 2020 Workshopla Başladı

I’M Design 2020 Workshopla Başladı

Türkiye’nin tek sektörel tasarım etkinliği I’m Design workshop çalışmaları ile başladı. İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği tarafından 2015 yılında ilki düzenlenen I’m Design etkinliğinin altıncısı workshop çalışmaları ile başladı.

Türkiye’nin 18 farklı üniversitesinden Endüstriyel Tasarım bölümü öğrencilerinin katıldığı ilk etap olan workshop çalışmaları Cuma akşamına kadar devam edecek.

Konu ile alakalı bilgi veren İMOS Başkanı Okan Güler “Türkiye’nin tek sektörel tasarım etkinliği olan I’m Design programımızın bu sene altıncısını gerçekleştiriyoruz. 18 farklı üniversiteden 53 tasarım öğrencisi arkadaşımız ile Türkiye’nin önemli tasarımcılarından Şule Koç ve Eyüp Atalay’ın koordinasyonunda başlayan workshop çalışmaları Cuma gününe kadar sürecek. Çalışma sonunda üretilen ürünler Cumartesi günü gerçekleşecek seminer günümüzde sergilenecek.” Dedi.

Etkinliğin her sene daha fazla kişiye ulaştığına ve geliştiğine dikkat çeken Başkan Güler “Organizasyon her geçen yıl daha fazla ilgi çekmeye başladı. Bize gelen katılım talepleri kontenjanlarımızın çok üstünde. Bu sebeple biz de organizasyondan daha fazla kişi faydalanasın diye çeşitli değişiklikler yapıyoruz. Bu sene ilk defa cumartesi günü yaklaşık 300 kişinin katılacağı 8 farklı konuda atölye çalışmaları düzenliyoruz. Şehir dışından gelen tasarımcı öğrenci yada sektöre meraklı kişiler belirlenen Mobilyada Cam Ayna Kullanımı, Mobilya Mekanizmaları ve Bağlantı Elemanları, Mobilyada Renkler, Sandalye, Koltuk Oturma Grubu, Yonga Levha ve MDF, Ahşap Oymacılık ve Döşemelik Kumaş atölyelerine katılıp bilgi sahibi olacaklar.”Diye konuştu.

Seminerlerde bu sene de yerli ve yabancı misafirlerinin olacağını belirten Okan Güler “Bu yıl konuk ülke olarak Hindistan’ı davet ettik. Hindistan’ın en önemli iki mobilya tasarımcısı Hardik Gandhi ve Kedar Naik misafirimiz olacaklar. Ayrıca Impress firması Tasarım Departmanı Başkanı Sascha Kostros izleyicilerle buluşacak. Son oturumda ise Özlem Yalım ve Şule Koç sunumlarını yapacaklar. Ayrıca ilham veren çalışma örnekleri olarak Yaşar Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi sunumlarını yapacaklar.” Dedi.

Bu tip organizasyonların en büyük sorununun devamlılık olduğunu belirten Okan Güler “Bu organizasyonlar devamlılık göstermezse yapması gereken etkiyi yapamıyor. Devam etmek içinde maddi güç gerekiyor. Biz 6 yıldır devam edebildiysek sponsorlarımızın desteği ile oldu. Bu sebeple Ana sponsorumuz Starwood firmasına, ilk günden beri bize destek veren Trakya Cam firmasına, her organizasyonumuzda bizimle olan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’na ve MODEF’e, workshop ürünlerini üretmemize yardımcı olan Zirve Lazer Kesim firmasına, atölyeler için bize kapılarını açan Bahçeşehir Kolejine’ne teşekkür ederim.” diye konuştu.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36