www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?İMAM HATİPLERE UZANAN ELLER KURUSUN?

?İMAM HATİPLERE UZANAN ELLER KURUSUN?

1 Mayıs kutlamaları esnasında bazı gruplarca açılan ?İmam Hatipler Kapatılsın? ifadeli pankartları ele alan İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ahmet Taştan, ?1 Mayıs´ı bahane edip ?İmam Hatipler Kapatılsın´ pankartını açanlar, bu devletin,

İHMED Başkanı Ahmet Taştan, 1 Mayıs kutlamaları esnasında İmam Hatip Liselerini hedef alan pankartlara yönelik açıklamalarda bulundu.

?İMAM HATİPLERE UZANAN HAİN ELLER KURUSUN?

??1 Mayıs İşçi Bayramı münasebetiyle düzenlenen etkinlikler ülkemizde son yılların en huzurlu İşçi Bayramı olarak kutlandı´ haberlerini duyduk ancak bazı marjinal grupların ellerinde taşıdıkları pankartlar İmam Hatip Liselilerin ciğerini yakmıştır? diyerek konuşmasına başlayan İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (İHMED)Başkanı Ahmet Taştan, ?Bu sebeple İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği olarak bu ifadeler taşıyanları şiddetle kınıyor ve kötü emellerinin başlarına geçmesini diliyorum. İmam Hatip mezunu bir Cumhurbaşkanı tarafından yönetilen bu ülkede ?savaş çığlığına´ benzer bir ifadeyle ?İmam Hatipleri Kapatacağız´ ifadesinin İşçi Bayramıyla ne ilgisi olduğunu anlamadık. Açıkçası bu zihniyet neferlerinin hangi davranışı hangi mantıkla açıklanabilir ki. Her zaman kendisiyle ters düşen bu insanlar, savundukları fikirlerin altında ezilip kalıyorlar. Aynaya bakıp konuşsalar, ağzından çıkanı kulağı duyunca gözleri fal taşı gibi açılır.Bu zihniyetin, baskı ve diktatör ya da aldatma olmadan bu topraklar üzerinde, bu milletin bağrında yankısı olmayacaktır. Zira kendi kıt imkânlarıyla, dişinden tırnağından ayırdıkları ile yokluk zamanlarında milletin okulu olan İmam Hatip Liseleri inşa eden bu millet, bundan gayri onlara, din düşmanlarına, yol vermeyecektir.İmam Hatiplerin kapatılması için 28 Şubat darbesi yapıp ?bin yıl sürecektir´ dedikleri darbe, yerle bir oldu. Eseri kalmadığı gibi darbeyi yapanların da hesaba çekildiği dönemler geldi. Şimdi 1 Mayıs´ı bahane edip ?İmam Hatipler Kapatılsın´ pankartını açanlar, bu devletin, bu milletin başına bela olmuşlardır. Müslüman Türk milleti, dini olan İslam´a sahip çıktı ve evlatlarının dinini, kitabını bilen inançlı nesiller olmasını istedi. Bu sebeple açtı bu okulları.Şimdilik bu pankartı taşıyan zavallı ellerin, yarın hakikatin bayrağını taşımasını dileriz ancak böyle olmayacaksa İmam Hatiplere uzanan bu hain eller kurusun isteriz? dedi.

HER KENTİN HER KÖŞESİNDE İMAM HATİPLER AÇILMALI

Ahmet Taştan, ?Kervanımız yürümeli, her kentin her köşesinde İmam Hatipler açılmalı. Bu tutum toplumdan bir kesime karşı olma hali değildir. İmam Hatipte okuyan çocuklarımız Kur´an öğreniyorlar, Peygamberlerini (SAV) tanıyorlar da kötü mü oluyor? İmanlı ve ahlaklı nesillere sadece ülkemizin değil, dünyanın ihtiyacı vardır? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25