www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİNİN BAŞARISI

İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİNİN BAŞARISI

İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Ubeyd Aytekin,?Elektrikli Arabaların Yol Mesafesinin Uzatılması? projesiyle Prof. Dr. Aziz Sancar Uluslararası Proje Yarışması´nda finale kaldı.

İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi Anadolu10-İ sınıfı öğrencisi Muhammed Ubeyd Aytekin, geliştirdiği ?Elektrikli Arabaların Yol Mesafesinin Uzatılması? projesi ile İstanbul Çekmeköy Belediyesi´nin düzenlenen Prof. Dr. Aziz Sancar Uluslararası Proje Yarışması´nda ön elemeleri geçerek ?Yenilenebilir Enerji? kategorisinde mülakat ve sunum için İstanbul´a davet edildi.

100 PROJE ARASINA KALDI

800 projenin başvurduğu yarışmada Muhammed Ubeyd Aytekin, ilk 100´e girerek finale kalma başarısı gösterdi. Finale kalan 100 projenin 85 tanesi Türkiye´den, 15 tanesi ise yurt dışından katıldı. Aytekin, kendi kategorisinde 4. sıradan çağırıldı. Muhammed Ubeyd Aytekin, daha önce de projesinin uygulaması olarak USB ile çalışan araç üretmiş ve bu araç kamuoyuna tanıtılarak büyük ilgi görmüştü.

Muhammed Ubeyd Aytekin ve okul müdürü Mahmut Alpir İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican´ı makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdiler.

BAŞARIYLA DÖNECEĞİNE İNANIYORUZ

Ziyarette konuşan Okul Müdürü Mahmut Alpir, ?Öğrencimiz Muhammed Ubeyd Aytekin´in projesini geliştirmesi için okulumuzda uygun bir sınıf tahsis edilmiş, orada proje çalışmalarını yürütmüş ?Elektrikli Arabaların Yol Mesafesinin Uzatılması´ adıyla projesini geliştirmiştir. İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak böyle bir projenin geliştirilmesinde öğrencimizin ve okulumuzun emeğinin ve gayretinin olması bizim için büyük bir onurdur. Öğrencimizin 19-20 Mayıs´ta yapılacak finalden de başarıyla döneceğine inancım tamdır. Desteklerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Fatih Bilican´a ve İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´a teşekkür ediyorum? dedi.

ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERECEĞİZ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, ?Ben öncelikle öğrencimizi bu gayretlerinden ve başarısından dolayı tebrik ediyorum. Öğrencimizin okuduğu okul itibariyle bu çalışmalarına temel teşkil eden bir alan olmamasına rağmen özel ilgi, gayret ve çabalarıyla projeler üretiyor. Daha önce de üretmiş olduğu arabayı görmüş ve beğenmiştik. Öğrencimiz hem kendi okulundaki derslerinde başarılı hem de bu tür projelerle ilgileniyor. Gördüğüm kadarıyla okul müdürlüğü de kendisine destek veriyorlar. Biz de elimizden gelen desteği vereceğiz.Öğrencimizin bu projesiyle katılacağı mülakat ve sunumunda başarılı olacağını ümit ediyor şimdiden başarılar diliyorum.Bu vesileyle hem öğrencimize, hem de katkısı olan herkese teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87