İMAM HATİP OKLUNA REKOR KAYIT

İMAM HATİP OKLUNA REKOR KAYIT

İnegöl İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (İHMED) Başkanı Ahmet Taştan, 2013-2014 yılının İmam Hatip Liseleri’nde öğrenci kayıt sayısı bakımından rekor olan bir zaman dilimi olduğunu söyledi.

 

Eğitimin bir millet için vazgeçilmez unsur olduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan İHMED Başkanı Ahmet Taştan, “Milletlerin tarih sahnesinde devamlı kalması için milli ve manevi değerlerini, gelecek nesillere aktarmak zorunluluğu vardır. Doğru inanç bozulmamış fıtratla birleştiğinde insanlık mutlu günlerini yaşamıştır. İnançlı nesillerin insanlığın tarihinde mükemmel işler yaptığını herkes bilir. Türk milletinin İslam dinini benimsemesi ve onu tüm insanlara ulaştırma misyonunu manevi bir değer olarak kabullendiğini tarih kitaplarından biliyoruz. 21’inci yüzyılda insanlığın düştüğü durum Ortadoğu Müslüman milletlerin üzerinden okunabilir. Buna göre kangölü haline gelmiş bir dünyada İslam’ın adalet, hakperest, hoşgörü ve kardeşlik temel kavramlarına çok büyük ihtiyaç vardır. Tüm insanların istediği bu olduğuna göre, gerekli manevi eğitimi almamış insanların iktidarında çıkar için silahlar konuşuyor” dedi.

2013-2014 İHL’LER İÇİN REKOR ÖĞRENCİ ZAMANI

2013-2014 eğitim yılının ülkemizdeki İmam Hatip Liseleri’nin bugüne kadar rekor düzeyde öğrenci kaydettiği zaman dilimi olduğunu belirten Başkan Taştan, “İmam Hatip nesli atalarından aldığı bu manevi mirası hak edebilmek için fen ve din ilimleriyle donanması lazımdır. Eğitim yaşında olan tüm öğrencilerimize başarılar, muvaffakiyetler diliyorum. Fen Liseleri’nde, Anadolu Liseleri’nde, Meslek Liseleri’nde okuyan tüm öğrencilere Rabbim zihin açıklığı versin. İnegöl’ümüzde 4 ortaokul ve 2 lise ve Anadolu Lisesi olarak hizmet veren İmam Hatiplilere de özellikle başarılar diliyorum. Vatanımızın milletimizin sizin gibi inançlı nesilleri aralarında görmek istediklerini belirtmek işitiyorum” diye konuştu.

OKULLARIMIZDAN UZAK DURMAYALIM

İmam Hatip Lisesi mezunlarımıza seslenmek istediğini belirten Başkan Ahmet Taştan, “Yeni açılan ve evlatlarımızı gönderdiğimiz, geleceğimizin yıldızlarını yetiştirecek okullarımızdan uzak durmayalım. Maddi ve manevi yardımlarda bulunalım. Kısıtlı imkânlarla hizmet veren öğretmen ve idarecilerimize yardım edelim ve onları sıkıntılarıyla baş başa bırakmayalım. Tüm İmam Hatip mezunu kardeşlerimiz İHMED aracılığıyla da bu yardımlarını ulaştırabilir” ifadelerini kullandı.

ULVİ HEDEFLERE BÜYÜK HİZMETLER SUNULUYOR

İHMED’in Yaz Okulları açarak ulvi hedeflere büyük hizmetler sunduğunu belirten Ahmet Taştan, “Üyelerimizi arasında sevgi ve kardeşliği dayalı saygın bir dostluk kurmak istiyor. Dernek Lokalimizde tanışalım ve kaynaşalım. Eğitim hizmetlerine yardım edelim diyorum ve saygılar sunuyorum” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07