www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İMECE İLE GELEN BAŞARI

İMECE İLE GELEN BAŞARI

Dipsizgöl Mahallesi sakinlerinin imece usulü ile yaptığı ve sahip çıktığı okul, İnegöl´deki tüm okullar içerisinde genel ortalamada ilçe birincisi oldu.

2009 yılında 210 haneli 800 nüfuslu Dipsizgöl Mahallesi´nde 1954 tarihinde yapılan mevcut okul binasının yetersiz gelmeye başlamasının ardından, mahalle sakinleri yeni okul talebiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurdu.Kaba inşaatın kendileri tarafından yaptırılması koşuluyla talepleri kabul gören mahalle sakinleri, bir araya gelerek binayı yapmaya karar verdi.Bursa Valiliğiyle 25 Temmuz 2009´da imzalanan protokolün ardından köylüler, 200 bin lira civarında maliyeti bulunan 8 derslikli ilköğretim okulu binası için hane başı para topladı. Köy halkından 350 kişinin, 125 traktör desteğiyle gönüllü olarak çalıştığı inşaatın temel aşaması 24 Ekim 2009 tarihinde başladı ve 20 gün gibi kısa bir sürede bitirildi. Eğitim öğretime ise 2011 yılında başlandı.

ÖZEL OKUL STATÜSÜNDE

Mahalle Muhtar Selami Şen, konu ile ilgili yaptığı açıklamada 2009 yılında imece usulü yaptıkları okula mahalle sakinlerinin desteğinin hala sürdüğünü söyledi.2009 yılında okula verdikleri desteğin 2017 yılında da aynı şekilde devam ettiğini ifade eden Şen, ?Okul yapılırken vatandaşlarımızdan arsa bağışında bulunanlar oldu. Parasal olarak yardımda bulunanlar oldu. Yine traktörüyle gelen çimentosunu kapan, kumunu kapan, kamyonunu yönlendiren herkesin burada emeği var.  2009 yılında neysek 2017´de de aynıyız. Okula desteğimiz hiç bitmedi. Köylümüzün vatandaşlarımızın desteği tamamen devam ediyor. Geçen yılaşırı kar yağışından dolayı çatımızda deforme olmuştu. Oluklar kopmuştu. Bunların tamiratlarıyla uğraştık. Boyacı tutarak okula yeni bir görünüm kazandırdık. Daha nezih bir ortam oldu. Köylümüz desteğini hiç esirgemiyor. Şuanda 110 tane öğrenci okuyor. 110 tane öğrenci tam bir özel okul statüsünde. Sınıflarımız gayet nezih. Yani bir özel okulu aratmayacak şekilde eğitim ve öğretime devam ediyor? dedi.

TEOG´DA İNEGÖL BİRİNCİLİĞİ ALDILAR

Okul Müdürü Fevzi Yıldırım ise okullarının zorunlu hizmet kapsamında bir okul olmasına rağmen standartları İnegöl´deki birçok okuldan üstün olduğunu belirtti.Okulun ilçe genelinde başarısının oldukça yüksek olduğunu dile getiren Yıldırım, ?Okulumuz geçen yıl TEOG´da hem birinci, hem ikinci dönem İnegöl´deki tüm okullar içerisinde genel ortalamada İnegöl birincisi oldu. Yine okulumuzda 44 tane ortaokul öğrencisi varken, bunların 3 tanesi burslu. Orana vurduğumuz zaman oldukça yüksek bir yüzde çıkıyor. Yani kısaca başarılı öğrenci sayısı çok fazla. Okulumuzda sosyal, kültürel etkinlik had safhada? şeklinde konuştu.

DİPSİZGÖL ÇATISI ALTINDA OLMAK BİR AYRICALIKTIR

Mahalle sakinlerinin maddi ve manevi desteklerini sürekli sürdüğüne değinen Yıldırım, ?En son yaptığımız oklun dış cephesini boyamaktı. 3´er metre aralıklarla 8 renk boyandı. Yaklaşık 14-15 bin liralık bir işti. Çok cüzi paralarla köylülerin desteğiyle birkaç iş adamının desteğiyle bu işin altından da kalktık. Köylülerimize teşekkür ediyoruz. Köylüler maddi ve manevi desteklerini sürekli sürdürüyorlar. Ben 2,5 yıldır burada görev yapıyorum. Özellikle okulun içi çok değişti. Bir kütüphanemiz var. Yaklaşık 12 bin lira harcandı. Yine tamamen sponsorlarla ve mahallelilerin desteğiyle oldu. Yerler halı. Kitaplıklar duvara monte. Öğrenci bağdaş kurup ders çalışabiliyor. Son 2,5 yılda buraya yaklaşık olarak 100 bin liranın üzerinde para harcandı. Yani bir köy okulu için 100 öğrencili bir okul için çok lükstür. Yine başarılarımıza binaen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın destekleri oldu. Bir sloganımız var. Dipsizgöl çatısı altında olmak bir ayrıcalıktır. Kendilerine teşekkür ederiz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19