www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İMOS´TAN AKADEMİK İŞBİRLİĞİ

İMOS´TAN AKADEMİK İŞBİRLİĞİ

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi arasında AR-GE, eğitim ve tasarım hususlarında işbirliği protokolü imzalandı.

Dün İMOS binasında gerçekleştirilen törene; İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ ve yönetim kurulu üyeleri, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hazer, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz ve öğretim görevlileri katılım gösterdiler.

ORTAK ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLECEK

Tören esnasında bir konuşma yapan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, ?Bugün aramızda Bilecek Şeyh Edebali Üniversitesi rektörü, rektör yardımcısı, dekanımız ve hocalarımız var. Bu fuar yoğunluğunda, mobilya haftasında İnegöl´ümüzü ziyaret etikleri için, bizimle işbirliği yaptıkları için teşekkür ediyoruz. Birkaç ay önce rektörümüzü ziyaret etmiştik. Üniversitemizi gezdik. Fiziki yapı ve donanım açısından çok memnun olduk. Üniversite iyi bir konumda. Yatırımlarla birlikte üniversitemiz eğitim alanında büyük katkılar da sunacak. Biz İMOS olarak hem tasarıma, hem de mobilya sektörüne önem veriyoruz. Ana sektörümüz mobilya. 2 yıl önce başlattığımız Atölye Mobilya ile birlikte bir ilki gerçekleştirmiştik. Üniversitemizle birlikte ortak bir çalışma yapacağız. Hem öğrencilerimize İnegöl´ü ve mobilyamızı tanıtacağız hem de bilgi ve birikimimizden öğrencilerimiz faydalanmış olacak. Güzel Sanatlar Fakültemizle birlikte Atölye İnegöl´ü geliştirmeyi istiyorduk. Daha önce programlarımıza mezun öğrenciler katılıyordu. Bundan sonra üniversitede eğitim gören öğrenciler de katılacak. Daha profesyonel şekilde ilerleyeceğiz. Üniversitemizle bir protokol imzalayacağız. Bundan sonra Güzel Sanatlar Fakültesi ile birlikte ortak çalışmalar yürüteceğiz. Daha önce bizde eğitim alan öğrencilerimiz fakültemizde dersler veriyor. Onlar da bizlerle birlikte olacak. Ciddi bir program. Sanayi ve üniversite işbirliğine ortak bir proje. Bu projenin diğer derneklere ve kuruluşlara örnek olmasını diliyorum? dedi.

GÜZEL ÇALIŞMALARI ORTAYA ÇIKARACAĞIZ

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ise, ?Bugün Dernek Başkanımızın da ifade ettiği gibi üniversitemiz ile İMOS arasında ortak bir protokol için buradayız. Her iki kurum için de hayırlı olsun. Verimli çalışmaların başlangıcı olsun. Birkaç ay önce dernek üyelerini üniversitemize ziyaretleri oldu. Daha önce yapılan çalışmaların bir ürünü olarak bu ziyaret gerçekleşti. Güzel Sanatlar Fakültesi dekanımızın da katkılarıyla bir çalışma oluşturuldu. Bu protokolün ana çerçevesi oluşturuldu ve bugün imza için buradayız. İnşallah güzel çalışmalar ortaya çıkar. Üniversite, sanayi işbirliği ile güzel çalışmalar ortaya çıkıyor. İnşallah daha büyük adımlarla daha güzel çalışmalara imza atarız. İnşallah sürdürülebilir bir protokol olur ve amaçlarına hep beraber ulaşırız? şeklinde konuştu.

İMOS´LA İLİŞKİLERİMİZİ 4 YILDIR SÜRDÜRÜYORUZ

Son olarak söz alan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz ise, ?Bugün burada üniversite sanayi işbirliği açısından önemli bir adımı atmış bulunuyoruz. Yaklaşık 4 yıl kadar önce İMOS ile tanıştık ve bu tanışmadan sonra ilişkilerimiz sürekli gelişti. Bugün de protokolle daha resmi ve verimli bir gelişme gösteriyoruz. Artık bizler öğrencilerimizin ürettiği ürünler atölyelerde kalmayarak ürüne dönüşecek ve ülkemize birer katkı olacak. Bu amaçla buradayız. Hem rektörümüze hem de derneğimize teşekkür ediyoruz? ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş protokolü imzaladı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25