www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İMYO ÖĞRENCİLERİNE EBRU SANATINI ÖĞRETTİLER

İMYO ÖĞRENCİLERİNE EBRU SANATINI ÖĞRETTİLER

İNESMEK kursunun Ebru sanatı usta öğreticileri ve öğrencileri, İnegöl Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine Ebru sanatını tanıttı.

İnegöl Belediyesi’nin sosyal projelerinden biri olarak hayat bulan Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (İNESMEK), sadece kendi merkezlerinde kurs vermekle kalmayıp, çeşitli kurum ve kuruluşlarda da farklı sanat dallarında tanıtım yapıyorlar.

İNESMEK bünyesindeki branşlardan biri olan Ebru’nun usta öğreticileri de bu kapsamda öğrencileriyle beraber Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu’nu ziyaret ederek ebru sanatını tanıttı. Geleneksel sanatların genç nesillere daha iyi tanıtmak, ilgilerini ortaya çıkartmak ve bu dalları yaşatmak üzere gerçekleştirilen etkinliğe farklı bölümlerden 60 üniversite öğrencisi katıldı.

Etkinlik kapsamında öğrencilere ebru sanatı hakkında bilgi veren İNESMEK usta öğreticisi Sevda Osmanaoğlu, ebru malzemelerini tanıtarak öğrencilerin sorularını yanıtladı. Osmanaoğlu’nu ilgi ile dinleyen öğrenciler verilen eğitimin ardından ebru teknesinin başına geçerek ebru yaptı. Öğrenciler, ebru sanatı ile ilk kez tanışmalarına rağmen birbirinden güzel ve özgün çalışmaları ile İNESMEK’li öğretilerden tam not aldı.

“GELENEKSEL SANATLARIMIZI TANITIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, “İnegöl Belediyesi olarak İNESMEK bünyesinde birçok sanat dalında vatandaşlarımıza kurslar düzenleyerek hem kursiyerlerimize yetenek kazandırma hem de geleneksel sanatlarımızın yaşatılması konusunda önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bugün burada özellikle öğrenci kardeşlerimizin geleneksel sanatlarımıza ilgi duymaları ve bu sanatların yaşatılması konusunda gayret sarf etmelerinin sağlanmasını amaçlamaktayız. Bu konuda ilgi duyan öğrenci kardeşlerimize her türlü desteği sağlamaya hazırız” ifadelerini kullandı.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Geçtiğimiz günlerde İNESMEK usta öğreticilerinin Minik Rehberler ve Anaokuluna giderek miniklere ebru sanatını tanıttıklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, “Bugün burada üniversiteli gençlerimize eğitim veriyoruz. Geleneksel sanatlarımızın tanıtılması amacı ile yaptığımız etkinlikler devam edecek. 7’den 70’e birçok hemşerimize ulaşarak geleneksel sanatlarımızın devamı için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Yapılan etkinliğin büyük ilgi gördüğünü ve bu tarz çalışmaların daha sık yapılması gerektiğini anlatan Uludağ Üniversitesi Araştırma Görevlisi Engin Kalay ise farklı branşlarla da İNESMEK’li öğreticileri ağırlamak istediklerini söyledi. Etkinlik sonunda yaptıkları ebrularla toplu fotoğraf çekinen öğrenciler İNESMEK’li eğitimcilere katılımlarından dolayı teşekkür belgesi verdi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19