www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İMYO´DA?MOBİLYA VE AKSESUARLARI´ SEMİNERİ

İMYO´DA?MOBİLYA VE AKSESUARLARI´ SEMİNERİ

U.Ü. İnegöl Meslek Yüksek Okulu tarafından gerçekleştirilen Sektörle Yüz Yüze programlarının 26´ncısının konuğu Starwood Yapı Marketleri İnegöl Mağaza Müdürü Emrah Ünlüsoy oldu.

 

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen Sektörle Yüz Yüze programlarının 26´ncısı önceki gün İMYO Çok Amaçlı Salonu´nda düzenlendi. Mobilya ve Dekorasyon bölümü öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen programın konuk ismi olanStarwood Yapı Marketleri İnegöl Mağaza Müdürü Emrah Ünlüsoy öğrencilere önemli bilgiler verdi.

 

KASTAN´DAN ÖĞRENCİLERE KATILIM UYARISI

Programın açılış konuşmasını yapan Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu Mobilya ve Dekorasyon Bölüm Başkanı Mustafa Kastan, ?Her yıl düzenlediğimiz Sektörle Yüz Yüze programlarının 26´ncısını düzenliyoruz. Buradaki amacımız sizleri sektör ile buluşturmaktır. Hedefimiz; sektörü tanıtmak,sektörün ileri gelenlerini veya sektörde belli konuma gelmiş olan kurum, kuruluş veya kişileri buraya getirerek sizinle buluşturmaktır. Sizin almış olduğunuz bilgileri burada sektörle paylaşmak veya sektörün size sunmuş olduklarını paylaşarak derslerinizde daha etkin olmanızı istiyoruz. ?Buraya geldik, ne yapacağız?´ diye düşünceleri kafanızdan atmak istiyoruz. Burada çok değişik işler yapıyoruz, övgü alıyoruz veya eleştiriliyoruz. İyi şeyler yaptığımıza inanıyoruz. Kabımızı kırdık, çok iyi işler yapıyoruz. İleride size çok faydalı olacak işler yapmaya çalışıyoruz. Bütün uğraş ve emek sizler için. Bu firmayı buraya getirmek kolay değil. Bunu yapmak için aylar önce görüşülüyor, telefonlaşılıyor, değişik zamanlarda irtibata geçiliyor ve bir program düzenlenerek bu program dâhilinde buraya gelmeleri sağlanıyor. Bundan başka buraya gelen kişileri de buraya getirmek kolay değil. Onların programlarını, bizim programımızı, okulun programlarını ve sizin programınızı çakıştırmak kolay değil. Biz bunları başarmaya çalışıyoruz. Siz de buna özen gösterirseniz mutlu oluruz. Buraya gelen kişi de karşısında kalabalık bir toplum görürse o da mutlu olur. Yoksa gelen kişi 3-5 kişiye hitap etmek zorunda kalırsa o pek mutlu olamaz. Bu gibi toplantılara katılmanızı istiyoruz. Bunlar bizim için, firma için, kişiler için önemli değil. Önemli olan sizin bunlardan faydalanmanızdır. Hem sektörü tanımanız, hem sektörle ilgili çalışmaları tanımanız, insanların neler yaptıklarını görmeniz, sektördeki yenilikleri incelemeniz gerekli. Bugüne kadar bir sürü firmamız buraya gelerek bilgilendirmelerde bulundular? dedi.

 

4 MADDEDE MOBİLYA VE AKSESUAR

Kastan´ın ardından kürsüye çıkan Starwood Yapı Marketleri İnegöl Mağaza Müdürü Emrah Ünlüsoy ise, Starwood Orman Ürünleri ve Starwood Yapı Market´in tanıtım videolarının ardından ?Mobilyanın Hayatımızdaki Yeri´, ?Mobilya ve Kullanılan Aksesuarlar´, ?Tasarımın Mobilyadaki Etkileri´ ve ?Tasarım/Üretim/Maliyet/Satış İlişkisi´ konularında bir sunum gerçekleştirdi. Ünlüsoy, ?Yaşadığımız alanlara anlam ve hayat yükleyen nesnelerin hepsinin zemini mobilyadan başlar. Evinizin kapısından yatağınıza kadar uzanan bir zincir misali, her anımıza kolaylık ve esenlik sağlayan yaşam aracıdır. Mobilyanın en önemli malzemeleri sunta, suntalam, mdf, mdflamdır. Sırasıyla PVC, Cam, Minifix, Ray, Menteşe mobilya üretiminde en fazla kullanılan ve maliyeti oluşturan aksesuarlarıdır.Bu bileşenleri tasarımın gücüyle süsleyen hırdavatlar gelir. Bir bayanın nasıl bir tuhafiyecisi var ise mobilyanın da tuhafiyecisi nalburlardır. Yenilik ve değişikliği mobilya aksesuar satıcılarının raflarında yaratıcı zekanızla keşfedebilirsiniz.Yaşam alanlarımızı kolaylaştıran ve rahatlamamızı sağlayan mobilya, tasarımın gücüyle mutlu olmamızı sağlamaktadır. Günümüzde stresin yüksek olduğu iş ortamlarından ayrılıp evimize gediğimizde, rahat bir koltuk yorgunluğumuzu aldığı gibi dizaynı iyi yapılmış bir mutfak işimizi kolaylaştırır.Kültürlere göre değişkenliğin birleştirilmesi ve hayalin gücüyle farklı yaşam alanları oluşturmak tasarımın içinden geçmektedir.Tasarımın gücü, üretimin el verişliği ile birleşip muhasebenin maliyet desteğini alarak pazarlama ile satış oluşturulur.Maddeler halinde sıraladığımızda; konsepte uygun tasarım, makine parkuruna uygun üretim, tedarik ve iş gücüne uygun maliyet ve firmanın konseptine uygun satıştan oluşur. Konsepte uygun tasarım; firmanın kataloğunda bulunan ürünlere eşdeğer ya da alt, orta ve üst sekmentler şeklindeki tasarımdır. Makine parkuruna uygun üretim; firmanın bünyesinde bulunan makine gücünün tasarlanan ürüne karşı verimliliğidir. Tedarik ve iş gücüne uygun maliyet; tasarımda kullanılan malzemelerin bulunabilir olup olmadığı, maliyet çalışması yapıldığında tasarımı hangi boyutlara ulaştıracağıdır. Firmanın konseptine uygun satış ise katalogda var olan modellere yakınlık derecesi ve fiyat aralığına uygun tasarımdır? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00