İMZA SİRKÜSÜ ESNAF ODALARINDAN ALINABİLECEK

İMZA SİRKÜSÜ ESNAF ODALARINDAN ALINABİLECEK

Alanya ve Manavgat Bakkal Odalarının ziyaretinde konuşan İnegöl Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya, noterden alınan imza sirküsünün, artık esnaf odalarından da alınabildiğini açıkladı. İnkaya ayrıca noterde 45 lira olan imza sirküsünün, esnaf odalarında

Alanya Bakalar Odası Başkanı Veliddin Yenialp ve yönetim kurulu ile Manavgat Bakalar Odası Başkanı Abdullah Akça ve yönetim kurulunu ağırlayan İnkaya, kooperatifleşmek isteyen bu oda yöneticilerine Bakkoop’un kuruluşu ve işleyişi hakkında bilgiler verdi.

İnkaya, yaptığı açıklamasında esnafın özellikle resmi dairelerde ve kamu kurumlarında ihtiyaç duyduğu imza sirküsünün de artık esnaf odaları tarafından verilebildiğini söyledi. İnkaya, İmza sirküsünün noterlerde 45 TL bedel ile alınırken, Sanayi Bakanlığının resmi sitesinden alınan imza sürgüsü ise yine Sanayi Bakanlığı tarafından belirlenen tek ücretle esnaf odalarından 17 liraya alınabileceğini söyledi.

Esnaf Artık İmza Sürgüsü İçin Notere Gitmeyecek

İnkaya, “5362 sayılı kanuna istinaden odalarımızın artık imza sirküsü verme yetkileri vardır. Tüm esnaf odalarımız esnaf veri tabanından tüm üyeleri için geçerli olan imza sirküsü verir ve bu esnaf veri tabanından alınan imza sürgüsü bütün kurumlarda geçerlidir. Bütün kurumlarda geçerli olacağı ve daha pratik çözümler üreteceği için esnafımızın bundan sonraki süreçte imza sirküsü almak için noterlere başvurmak durumunda kalmayacak.

Esnaf Teşkilatlanmazsa Mega Marketlerle Baş Edemez

Manavgat Bakkallar Odası Başkanı Abdullah Akca ise,  Alanya Bakalar Odası Başkanı ile birlikte Bakkoop’u incelemek için geldiklerini ifade ederek, “Bizim esnaf camiamızda ahi kültüründen gelen bir bağımızın var olduğunu düşünüyorum. Dün İnegöl’e geldik. Esnaf odaları arkadaşlarımızla görüştük, hem Bursa’da hem İnegöl’de çalışmalarla ilgili bilgi paylaşımında bulunduk. İnegöl Bakkoop’un da çok değerli bilgilerini aldık. Biz turizm şehri olduğumuz için belki biraz farklı yapımız ve çalışmalarımız olabilir, ama kesinlikle esnaf teşkilatının böyle bir kooperatif veya teşkilat kurması gerekir. Kurulmadığı takdirde mega marketler karşısında yok olacağını düşünerek böyle bir yer edindik” diye konuştu.

‘Zincir Marketlere Mecliste Engel Koydurduk’

Alanya Bakkallar Odası Başkanı Veliddin Yenialp ise; Bakkoop’la ilgili bilgiler aldıklarından bahsederek, “Türkiye genelinde Bakkoop bir ilk ve bu vesile ile Hakan Başkanı tebrik ediyoruz. Ayrıca bizim de Türkiye genelinde ilk olarak aldırdığımız bir karar var. Aynı isimde 3 tane market olacak, 4‘üncü market için 30 araçlık otopark zorunluluğu getirttik. Biz Alanya Belediye Meclisinden böyle bir karar çıkarttık. Bu vesile ile de zincir mağazaların önünü kapatmış olduk. Kendi esnafımızı ayakta tutmaya çalışıyoruz. Bu zincir marketler nedeniyle sıcak paranın tamamı Alanya’nın dışına çıkıyordu. Bir kısmı ülke içinde kalırken, bir kısmı da ülke dışına gidiyordu. Çok büyük marketler var, biz de bizim esnafımızın bunların karşısında nasıl ayakta kalacağını düşündük ve bununla ilgili Bakkoop’u gördük. İnegöl Bakkoop’u da kendimize örnek aldık” ifadelerinde bulundu.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00